Orai: dvi dienas lepins šiluma, tačiau vėliau atšals

Orai: dvi dienas lepins šiluma, tačiau vėliau atšals

Šią savaitę vyraujantys orai itin permainingi. Po kiek vėsesnių dienų, antroje savaitės pusėje, šalį užlies maloni šilumos banga. Visgi, nenuorama vėjas nurimti neketins, priešingai, jis netgi sustiprės, ypač penktadienį. Tačiau, šiluma mėgausimės ne taip ir ilgai. Jau savaitgalį į šalį pradės veržtis vėsesnės permainos, vietomis gali ir šlapios snaigės pasirodyti, o termometrų stulpeliai taip aukštai nebekils.

Šiandien negausaus lietaus sulauks vakariniai ir šiauriniai šalies rajonai. Likusioje šalies dalyje pro debesis protarpiais žvilgtels saulė. Numatomas apysmarkis pietų krypties vėjas, vietomis gūsiai sustiprės iki 14–17 metrų per sekundę. Dieną jau vyraus šiltesni nei trečiadienį orai, temperatūra pakils aukščiau. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 8 laipsnių. Šiauliuose, Panevėžyje ir pajūryje bus apie 6–7 laipsnius šilumos.

Penktadienį šalyje bus dar šilčiau, tačiau siautės smarkus pietvakarių krypties vėjas. Gūsiai sieks 16–21 metrą per sekundę, o pajūryje sustiprės iki 24–25 metrų per sekundę. Naktį išsilaikys teigama 2–6 laipsnių šiluma. Daugelyje vietovių, gausiau šiaurinėje šalies dalyje, palis. Dienos metu vyraus nepastovus debesuotumas, po pietų gausesnis lietus pasieks šiaurės vakarinius, šiaurinius šalies rajonus. Vilniuje ir Kaune bus apie 10 laipsnių šilumos. Šiauliuose oras šils iki 8, Panevėžyje iki 9 laipsnių. Prie jūros vyraus 7 laipsnių šiluma.

Šeštadienį šiluma šiek tiek atslūgs, išsilaikys vėjuoti orai. Nakties valandomis negausiai palynos tik kai kur, vietomis įsimaišys ir šlapios snaigės. Temperatūra vis dar bus teigiama ir svyruos tarp 1–4 laipsnių šilumos. Dienos metu daug kur numatomi krituliai, vietomis gausūs. Orai nebus malonūs. Vilniuje ir Kaune oras sušils iki 7 laipsnių. Šiauliuose ir pajūryje bus apie 5, Panevėžyje apie 6 laipsnius šilumos.

Sekmadienį taip pat netrūks kritulių, vietomis jie bus mišrūs. Vakarinių krypčių vėjas bus neramus, gūsiai svyruos apie 14–17 metrų per sekundę. Nakties metu temperatūra sieks 0–3 laipsnius šilumos, kai kur gali formuotis plikledis. Dieną šiluma bus kuklesnė, prireiks skėčio. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje termometrai fiksuos 4, Šiauliuose ir pajūryje 3 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, šventinę kovo 11-ąją dangus bus niūrus, debesys negailės kritulių, vietomis apylinkes gali nukloti ir šlapias sniegas. Naktimis spustels šaltukas, tad keliuose teks būti itin atidiems – bus slidu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder