N. Puteikis apskundė veršelių fermą aplankiusį ministrą

N. Puteikis apskundė veršelių fermą aplankiusį ministrą

Centro partijos vadovas Naglis Puteikis veršelių fermą apygardoje, kurioje kandidatuoja į Seimą, aplankiusį žemės ūkio ministrą „valstietį“ Giedrių Surplį apskundė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

Po Šakių rajono laikraščio „Draugas“ publikacijos apie ministro vizitą Griškabūdžio žemės ūkio bendrovėje N. Puteikis prašo išaiškinti, ar panašių vizito vyko ir į kitus rajonus.

„Šakių rajono laikraščio „Draugas“ numeryje išspausdintas ilgas ir entuziastingas reportažas, kaip pretendentas į kandidatus šioje rinkimų į Seimą apygardoje žemės ūkio ministras G. Surplys lankėsi vietinėje bendrovėje ir vairavo traktorių-kombainą bei tvarte girdė veršelius“, – teigia N. Puteikis.

„Prašau patikrinti, ar ir kituose rajonuose su tokiu Valstiečių ir žaliųjų partijos spalvas primenančiu kamufliažu lankėsi minėtas pretendentas, ar ir ten bendrovėse vairavo traktorius ir girdė veršelius“, – į VRK kreipiasi parlamentaras. Kreipimąsi jis paviešino socialiniame tinkle „Facebook“.

Seimo „valstiečių“ frakcijai priklausantis N. Puteikis tvirtino, kad sveikintų tokius ministro žingsnius, jei fermose jis darbuojasi ir kituose rajonuose, bet jei tai darė tik savo rinkimų apygardoje, prašo ištirti, ar minimas laikraštis negauna lėšų iš Žemės ūkio ministerijos ar savivaldybės.

Taip pat tokiu atveju Centro partijos vadovas prašo pripažinti minimą straipsnį tinkamai nepažymėta rinkimų agitacija.

N. Puteikiui „feisbuke“ atsakęs ministras tvirtina į tokias talkas pradėjęs važiuoti, kai tik tapo žemės ūkio ministru. 

„Į tokias talkas pažadėjau važiuoti, vos pradėjęs dirbti žemės ūkio ministru. Kita talka suplanuota rugpjūčio 18 d. Varėnos rajone, Valdo Kavaliausko ūkyje. Niekas niekam nemokėjo. Taigi nerimaujate be reikalo“, – sakoma G. Surplio atsakyme N. Puteikiui.

Valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga G. Surplį iškėlė kandidatu rinkimuose į laisvą Seimo nario vietą Zanavykų apygardoje. Ši apygarda apima Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes.

Centro partija čia kelia Lauros Radzevičiūtės kandidatūrą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder