Marijampolėje perimtas „Lietuvos cukraus“ fabrikas, operacija priminė kovinį filmą

Marijampolėje perimtas „Lietuvos cukraus“ fabrikas, operacija priminė kovinį filmą

Ankstų trečiadienio rytą Marijampolėje esančiame „Lietuvos cukraus“ fabrike įvyko veiksmo filmo verta operacija – perimant fabriką susidūrė kelios apsaugos darbuotojų komandos, atstovavusios dviejų skirtingų pusių interesams, galiausiai į įvykio vietą atvyko nemenkos policijos pajėgos.

Kauno apygardos teismas rugsėjo 4 d. priėmė sprendimą, kuriuo „Lietuvos cukraus“ turto administratoriumi buvo paskirta bendrovė „Insolvensa“.

„Lietuvos cukrus“ tapo teisminių kovų tarp verslininko, „Arvi“ grupės savininko Vidmanto Kučinsko, Rusijos banko „Alfa bank“ ir su Rusijos oligarchu Aleksandru Šiškinu siejamų „Belor“ grupės bendrovių įkaitu – Alfa.lt duomenimis, dėl „Lietuvos cukrui“ iškeltos restruktūrizacijos bylos nutarta netiesiogiai V. Kučinsko valdomai bendrovei paskirti turto administratorių, kurio darbas – užtikrinti tiek bendrovės savininkų, tiek galimų skolininkų interesus.

„Insolvensos“ atstovai po Kauno apygardos teismo sprendimo nuvyko į cukraus fabriką, tačiau kelis kartus apsaugos darbuotojai atsisakė juos įleisti. Galiausiai turto administratorius, jau pats pasisamdęs apsaugos darbuotojus, atvyko į fabriką trečiadienį, anksti ryte.

Vienas iš turto administratoriaus atstovų, advokatų kontoros „Jurex“ teisininkas Marius Tamošiūnas Alfa.lt sakė, kad į fabriko patalpas patekti reikėjo dviejų bandymų.

„Pavyko iš antro karto patekti į patalpas. Pirmadienį atvykus buvo neįleista asmenų, kurie prisistatė įmonės darbuotojais, ir saugos tarnybos. Antru bandymu pavyko“, – sakė teisininkas.

„Bandant patekti į patalpas susidūrėm su neblaiviais ir agresyviais asmenimis. Tie asmenys, kurių dalis sakė esantys įmonės darbuotojai, dalis – nieko bendra su įmone neturintys, ten girtavo, jie buvo užsibarikadavę, patalpas blokavo ekskavatoriumi“, – pasakojo M. Tamošiūnas.

Anot teisininko, policija vėliau atvyko užtikrint viešąją tvarką.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder