Lietuvos ir Vokietijos pirmosios ponios aptarė pandemijos iššūkius

Lietuvos ir Vokietijos pirmosios ponios aptarė pandemijos iššūkius

Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė ketvirtadienį  su Vokietijos prezidento sutuoktine Elke Budenbender (Elke Biudenbender) aptarė COVID-19 pandemijos patirtis bei iššūkius.

Ponios bendravo vaizdo skambučiu, pranešė Prezidentūra.

Anot pranešimo, D. Nausėdienė padėkojo Vokietijai už solidarumą, pandemijos pradžioje padedant iš užsienio parvykti Lietuvos piliečiams, ir pasveikino Vokietiją pradėjus pirmininkavimą ES Tarybai.

E. Budenbender susidomėjo D. Nausėdienės iniciatyvomis ir veiklomis per karantiną: LRT pamokėlėmis mažiesiems, potencialių kraujo donorų banko iniciatyva, vaikų fizinio aktyvumo skatinimu bendradarbiaujant su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu.

Pirmosios ponios taip pat aptarė galimas bendradarbiavimo kryptis, ypač profesinio mokymo srityje, kurioje Vokietija lyderiauja, taip pat D. Nausėdienės inicijuotą daugiašalę tarptautinę konferenciją, turėjusią įvykti Vilniuje birželio 3 dieną. Joje ketinta aktualizuoti klimato kaitos, socialinę, švietimo problematiką, dalytis gerąja šalių patirtimi.

Ponios išsakė pasiryžimą tęsti ir glaudžiau plėtoti visas bendradarbiavimo iniciatyvas atsižvelgdamos į situaciją pasaulyje.

D. Nausėdienė su Vokietijos prezidento sutuoktine E. Budenbender yra susitikusios pernai rugpjūtį per Lietuvos prezidento vizitą Berlyne.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder