Kretingiškiai Vilniaus gatvės darbų pradžios sulauks pavasarį

Kretingiškiai Vilniaus gatvės darbų pradžios sulauks pavasarį

Kretingos rajono savivaldybės vadovai, regis, jau susitaikė su tuo, kad skubinta Vilniaus gatvės rekonstrukcija šiemet dar neprasidės: elektros linijos šioje gatvėje dar neiškeltos, o pagrindinis darbų rangovas bendrovė „Šilutės automobilių keliai“ dar nėra baigęs darbo projekto.

Pagal sutartį su energijos skirstymo operatoriumi bendrove „ESO“ elektros linijos turėjo būti iškeltos ir gatvė žemės darbams paruošta iki spalio 20 dienos. Tačiau energetikų pasamdytas rangovas bendrovė „Vitrita“ gatvės šaligatviuose dar rausiasi iki šiol.

Kaip paaiškino Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Povilas Černeckis, numatytus darbus pristabdė paveldosaugininkai, kurie Vilniaus gatvės šaligatvių zonose pareikalavo atlikti archeologinius tyrimus.

„Dėl to, kad numatytu laiku nespėta elektros tinklų pakloti po žeme, gatvės rekonstrukcijos darbų pradžiai nesutrukdė, nes „Šilutės automobilių keliai“ vis viena dar nėra baigę darbo projekto, be kurio jie negali pradėti darbų gatvėje“, – aiškino P. Černeckis.

Savivaldybė tikėjosi, kad iki gruodžio 15 dienos, kada prasideda kelininkų žiemos laikotarpis ir jie darbus iki kovo 15 dienos nutraukia, bus pradėta darbuotis Vilniaus gatvės atkarpoje nuo žiedo link muziejaus.

Tačiau su darbo projektu neskubantis rangovas, panašu, ruošiasi pasielgti taip, kaip „Švyturiui“ žadėjo dar gerokai prieš mėnesį. Tuomet bendrovės „Šilutės automobilių keliai“ direktorius Vilius Vandzinskas teigė, kad dėl kelių savaičių darbo draskyti gatvės dangos iki žiemos neapsimoka ir geriau jau gatvės rekonstrukcijos imtis sulaukus pavasario.

Dabar tam nebesipriešina ir Savivaldybė. P.Černeckis sutiko, kad gatvėje pradėti ardymo darbus ir visai žiemai kretingiškiams sukelti nepatogumus tikrai neverta.

Pagrindinis savivaldybės ir rangovų nesutarimas yra nuo kada skaičiuojama darbų pradžia. Anot P. Černeckio, rangovams laikrodis pradėjo tiksėti rugsėjo pabaigoje, kai rangovas Valstybinių automobilių kelių direkcijai pateikė garantinį raštą. Į tą laiką įskaičiuojamas ir darbo projekto rengimas.

Rugsėjo pabaigoje V. Vandzinskas buvo įsitikinęs, kad rekosntrukcijai numatytas terminas pradedamas skaičiuoti tik įmonei pradėjus dirbti objekte. Kaip ten bebūtų, gatvė bus baigta rekonstruoti tada, kai rangovas baigs darbus.

Kaip parodė Palangos įvažiavimo rekonstrukcijos pavyzdys, tai gali atsitikti ir gerokai vėliau nei buvo numatyta sutartyse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder