Konservatorių rinkimus laimėjo Ingrida Šimonytė

Konservatorių rinkimus laimėjo Ingrida Šimonytė

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirminius kandidato į prezidentus rinkimus kol kas užtikrintai laimi Seimo narė buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė, rodo skaičiuojami balsavimo duomenys.

Dėl nominacijos taip pat varžęsis Vygaudas Ušackas sekmadienio vakarą atvyko pasveikinti I. Šimonytę su pergale ir teigė neabejojantis, kad ji laimės ir kitų metų nacionalinius šalies vadovo rinkimus.

TS-LKD sekretoriato informacija, gavus 41 skyriaus iš 62 duomenis, už I. Šimonytę balsavo 71 proc. (6705) konservatorių ir besiregistravusių nepartinių rėmėjų, už buvusį diplomatą V. Ušacką – 29 proc. (1949). Šie rezultatai kol kas be didžiųjų miestų – Kauno ir Vilniaus – duomenų.

I. Šimonytė sakė kol kas neskubanti vertinti rezultatų, kol nėra galutinių. O vertindama rinkimų kampaniją teigė, kad joje galėjo būti vengiama asmeniškumų.

„Galbūt būčiau norėjusi, kad tokių bandymų kažkaip daryti skirtis, kur jų galbūt ir nėra arba užsiimti išankstines pozicijas truputėlį kaltinančias, kad būtų nebuvę, arba kad būtų buvę mažiau, nes vis dėlto yra bendraminčių bendruomenė, kurioje ta rinkiminė kova galėjo vykti vien tiktai idėjomis ir mažiau asmeniškumais. Man tas asmeniškumų naudojimas rinkimų kovoje nėra labai priimtinas“, – žurnalistams sekmadienį sakė I. Šimonytė.

Tuo metu V. Ušackas atvyko pasveikinti varžovės su pergale dar nesuskaičiavus visų rezultatų.

„Atvykau pasveikint Ingridos su pergale. Tai visų mūsų pergalė – TS-LKD partijos ir bendruomenės, manau, kad prisidėjau tam, kad išryškinčiau ir turėtume visapusišką diskusiją apie vertybes, valstybės viziją. Rezultatai rodo tendenciją, kad Ingrida laimi, su kuo ją ir sveikinu ir džiaugiuosi, kad buvau šios demokratijos šventės dalyvis“, – sekmadienį žurnalistams sakė V. Ušackas.

Jis teigė pasitraukiantis iš prezidento rinkimų kovos ir remsiantis I. Šimonytę, jei bus paprašytas.

„Manau, tiek partija, tiek mes visi sustiprėjome, su Ingrida eisime į rinkimus ir laimėsime kitų metų prezidento rinkimus“, – kalbėjo V. Ušackas.

Sekmadienio vakarą jis teigė paliekąs spręsti kitiems, kiek skaidrūs buvo partijos pirminiai rinkimai.

Pirmąkart vykusiuose pirminiuose konservatorių partijos rinkimuose dalyvauti registravosi daugiau nei 19 tūkst. nepartinių žmonių, po besiregistravusių patikros teisę balsuoti turėjo 18 tūkst. 259.

Kandidatą į prezidentus rinko ir daugiau nei 14 tūkst. konservatorių partijos narių, jiems atskiros registracijos nereikėjo.

Partijos pirminių rinkimų rezultatus vėliau tvirtins TS-LKD taryba.

V. Ušackas: nespėjau sustiprinti savo žinomumo

Rinkimus pralaimintis Vygaudas Ušackas sako nespėjęs sustiprinti savo žinomumo tarp partijos narių.

„Manau, kad nespėjau per tuos metus, kiek buvau, sustiprinti savo žinomumo tarp partijos narių. Buvo tam tikrų klišių, etikečių priklijuotų, taip pat ir negarbingos, žeminančios informacijos skleidžiama, matyt, laiko nebuvo, nes žmonės buvo suklaidinti ir tą labai sunku buvo atstatyti“, – žurnalistams sekmadienį sakė V. Ušackas.

Jis teigė ir toliau liksiantis partijos nariu.

„Rytoj vykstu į Londoną, susitiksiu su Britanijos užsienio reikalų ministru, vėliau – įvairiausi projektai su amerikiečiais ir Katare. Darbų turiu iki Naujųjų metų, kol kas apie kitką negalvoju, tik kaip atšvęsti demokratijos šventę“, – teigė V. Ušackas.

Rinkimų skaidrumą vertinti jis atsisakė. 

„Darėme viską, kad demokratijos šventė buvo tikra, jums – žurnalistams ir apžvalgininkams – spręsti, kiek ji buvo garbinga, teisinga ir lygi savo konkurencija. Aš šią rinkimų naktį nenorėčiau apie tai kalbėti, palieku jums tai vertinti“, – sakė diplomatas. 

Sekmadienį V. Ušackas dėkojo savo rėmėjams ir teigė toliau nematantis galimybės konkuruoti prezidento rinkimuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder