Klaipėdos uosto 1,9 mln. eurų ieškinį E. Gentvilui nagrinės Vilniaus teismas

Klaipėdos uosto 1,9 mln. eurų ieškinį E. Gentvilui nagrinės Vilniaus teismas

Klaipėdos jūrų uosto 1,9 mln. eurų vertės ieškinys buvusiam jo vadovui, Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eugenijui Gentvilui bus nagrinėjamas Vilniaus teisme. 

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį nusprendė perduoti ieškinį Vilniaus apygardos teismui. Tokį prašymą teismui pateikė E. Gentvilas, jam neprieštaravo ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Anot teismo, atsižvelgta į tai, kad E. Gentvilo faktinė gyvenamoji ir darbo vieta yra Vilniuje. 

Pasak E. Gentvilo, Klaipėdos apygardos teismas yra patenkinęs ir jo prašymą ir nuo bylos nagrinėjimo nušalino teisėją Almantą Padvelskį, kuris yra nagrinėjęs Klaipėdos uosto ir „Klaipėdos hidrotechnikos“ bylas. 

„Dabar patenkintas procesinis prašymas dėl bylos teismingumo perkėlimo į Vilniaus apygardos teismą. Tiek uosto direkcijos, tiek mano advokatai yra vilniečiai, mano faktinė darbo vieta taip pat yra Vilniuje. Mūsų oponentai – uosto direkcijos advokatai su šiuo prašymu sutiko“, – BNS sakė E. Gentvilas. 

Jis pabrėžė, kad toliau laikosi pozicijos, jog direkcijos ieškinys yra beviltiškas ir patirtos žalos teisme nepavyks įrodyti.

„Mano atsiliepime į ieškinį yra parašyta, kad mes sutinkame su taikos sutartimi, tačiau tik tuo atveju, jei uosto direkcija atsiims ieškinį ir kompensuos mano patirtas bylinėjimosi išlaidas“, – teigė E. Gentvilas.

Klaipėdos jūrų uostas siekia prisiteisti iš E. Gentvilo žalą, kurią uostas esą patyrė, laiku nesumokėjęs dalies pinigų krantinių statytojams. Uosto reikalavimą sumokėti tokią pat sumą E. Gentvilas buvo gavęs dar 2016 metų rugsėjį. Teigiama, kad žala buvo padaryta, netinkamai įgyvendinant uosto direkcijos, kai jai vadovavo E. Gentvilas, pasirašytas rangos sutartis su įmonėmis „Klaipėdos hidrotechnika“, Austrijos „Strabag Wasserbau“ ir Danijos „Rohde Nielsen“.

Teismai jau anksčiau yra nutarę, kad uosto direkcija nepagrįstai nutraukė sutartį su „Klaipėdos hidrotechnika“ ir „Strabag Wasserbau“ ir priteisė uostui sutartyje numatytą baudą, ji tai pat rangovams nesumokėjo už atliktus darbus, todėl teismai ją įpareigojo sumokėti skolą kartu su delspinigiais, palūkanomis bei bylinėjimosi išlaidomis.

E. Gentvilas 2016 metų rugsėjį sakė, jog sutartis su „Klaipėdos hidrotechnika“ buvo nutraukta dėl objektyvių priežasčių – įmonei buvo paskelbtas bankrotas, jos sąskaitos buvo areštuotos ir antstoliai draudė uostui mokėti pinigus. Be to, „Klaipėdos hidrotechnika“ pačiam uostui buvo skolinga 2,6 mln. eurų, kurių dėl bankroto jis būtų neatgavęs.

Klaipėdos uostui E. Gentvilas vadovavo nuo 2009 metų birželio iki 2012 metų lapkričio, kai buvo išrinktas į Seimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder