Kitame parlamente nebebus senbuvių G. Kirkilo, J. Bernatonio, I. Šiaulienės

Kitame parlamente nebebus senbuvių G. Kirkilo, J. Bernatonio, I. Šiaulienės

Kitos kadencijos Seime nebeliks parlamento senbuvių – „socialdarbiečių“ Gedimino Kirkilo, Juozo Bernatonio, Irenos Šiaulienės. Jie Seime dirbo po septynias, šešias kadencijas.

Pirmieji parlamento rinkimai nuo socialdemokratų atskilusiai Lietuvos socialdemokratų darbo partijai (LSDDP) buvo nesėkmingi – partija neįveikė rinkimų barjero, o jos lyderiai patyrė pralaimėjimą vienmandatėse apygardose.

LSDDP pirmininkas G. Kirkilas į Seimą buvo renkamas nuo 1992 metų be pertraukų. Visuomet jis parlamento nariu tapdavo pagal partijos sąrašą. 

Šįkart Fabijoniškių vienmandatėje kandidatavęs politikas į antrą rinkimų turą nepateko.

Septintą kadenciją Seime baigia ir I. Šiaulienė. Šiemet ji dėl parlamentarės mandato varžėsi Klaipėdos Baltijos rinkimų apygardoje ir liko devinta tarp dvylikos kandidatų.

Nuo 1992-ųjų su pertrauka 2008–2012 metais Seimo nariu renkamam J. Bernatoniui taip pat nepavyko užsitikrinti septintosios kadencijos. Vilniuje Justiniškių-Viršuliškių apygardoje jis liko toli nuo patekimo į antrąjį turą.

Seime nebeliks ir kito senbuvio – Rimanto Jono Dagio. Jo šiemet įkurta Krikščionių sąjunga nesurinko nė 1 proc. balsų, o pats R. J. Dagys, pirminiais duomenimis, neiškovojo teisės varžytis dėl Seimo nario mandato antrajame ture Šilainių apygardoje.

Po keturių kadencijų parlamentą paliks ir buvusi „tvarkietė“ Ona Valiukevičiūtė, šįkart kandidatavusi su LSDDP.

Seime taip pat nebebus Centro partijos-Tautininkų vadovo Naglio Puteikio, parlamentaro mandatą iš viso turėjusio keturias kadencijas.

Naujas parlamentas į pirmą posėdį turėtų rinktis lapkričio viduryje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder