Iš Vilniaus politikų – nemalonios žinios dviratininkams

Iš Vilniaus politikų – nemalonios žinios dviratininkams

Vilniaus politikai atmetė dviratininkų prašymus leisti vežtis šią transporto priemonę visuose autobusuose ir troleibusuose.

Tokį prašymą dviratininkų bendruomenės atstovai buvo pateikę sostinės savivaldybės Peticijų komisijai – ši nusprendė prašymo netenkinti. Vilniaus savivaldybės taryba šią savaitę palaikė tokią išvadą.

Šiuo metu sostinėje vežtis dviratį galima tik specialiu ženklu pažymėtame viešajame transporte.

Peticijų komisijos pirmininkė Evelina Dobravolska teigė, kad komisija nepritarė siūlymui išklausiusi savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ argumentų.

„Informuota, kad viešasis transportas, kuris yra pritaikytas dviračiams vežti, plėsis, kitais metais jau turėsime 200 tokių transporto priemonių, kuriose galima vežtis. Šiandien leisti dviračio vežtis bet kur negalima, nes mūsų išklausyta informacija leidžia teigti, kad nebūtų užtikrintas saugumas, keleivių poreikiai“, – sakė ji.

Vilniaus viešojo transporto Generalinis direktorius Rimantas Markauskas BNS tikino, kad šiuo metu yra apie 100 triašių transporto priemonių, kuriose galima vežtis dviračius – čia yra gana didelės aikštelės, jose įrengti specialūs diržai dviračių tvirtinimui, o greta pakanka vietos ir neįgaliesiems.

„Bet yra maršrutų, kur nevažiuoja triašiai autobusai, važiuoja trumpesni, juose aikštelė nėra tokia didelė, dviratis fiziškai nelabai telpa, o jei neįgalusis būtų, tai būtų problema. Tad praktiškai nėra galimybės visame viešajame transporte, kad dviračius būtų leista vežioti, nes mes gauname ir skundų, kad jie tepa, trukdo“, – sakė VVT direktorius.

Jis teigia, kad jau kitąmet bus apie 200 dviračiams vežti pritaikytų viešojo transporto priemonių, tad šios problemos sprendimas yra „tik laiko klausimas“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder