Į Seimą - su kaukėm, pirštinėm, bet be temperatūros

Į Seimą - su kaukėm, pirštinėm, bet be temperatūros

Seimas antradienį rinksis į du nenumatytus plenarinius posėdžius, kuriuose daugiausiai bus svarstomi klausimai, susiję su koronavirusu. Plenarinių posėdžių salė ir taip dažnokai būna apytuštė, o šiandien ji bus dar tuštesnė, mat sutarta, kad projektų pateikimus ir svarstymus parlamentarai stebės iš kabinetų.

Visiems politikams bus išdalintos kaukės, respiratoriai, pirštinės, o žurnalistų bus prašoma likti lauke.

Seimo valdyba pirmadienį nusprendė parlamentarus į plenarinius posėdžius kviesti ne tik šiandien, bet dar ir trečiadienį, mat manoma, kad per vieną dieną nebus įmanoma suspėti išnagrinėti visus suplanuotus klausimus.

Dauguma klausimų susiję su koronaviruso suvaldymu, tačiau bus svarstomas ir prezidento veto dėl civilinio turto konfiskavimo. Trijų Konstitucinio Teismo teisėjų ir Aukščiausiojo Teismo pirmininko paskyrimas perkeliamas į rytdieną, mat negautos Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvados šiais klausimais.

Seimo valdybos sprendimu, karantino sąlygomis plenariniai posėdžiai atrodys šiek tiek kitaip.

Balsavimo metu Seimo narių bus daugiau, o per pateikimą kviečiami dalyvauti tik suinteresuoti asmenys. Kiti raginami stebėti posėdį savo kabinetuose.

Pasak Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, imtasi visų būtinų atsargos priemonių. Seimo nariams yra paruoštos pirštinės, yra įdiegta ozonavimo įranga į ventiliavimo sistemą, naktį visa posėdžių salė yra ventiliuojama kartu su ozonu.

Seimo pirmininkas vakar patvirtino, kad trys Seimo nariai yra saviizoliacijoje, bet kurie - neįvardino.

Seimas savo darbo neketina nutraukti. Komitetai ir komisijos posėdžiaus nuotoliniu būdu, o rytoj Seniūnų sueiga tarsis ir dėl viso Seimo darbo nuotoliniu būdu. Tiesa, reikia, kad tam parlamentas pakeistų Seimo statutą. Pasak V.Pranckiečio, šiuo metu 60 proc. Seimo narių priklauso rizikos grupei.

Tiesa, tokie planai kai kuriuos parlamentarus stebina.

„Nuotoliniu būdu dirbančio Seimo darbas bus mažiau kokybiškas, o svarbius reikalingus įstatymus mes nustumsime rudeniui ir karštligiškai juos priiminėsime rinkimų kampanijos įkarštyje.

Klaidos neišvengiamos. Kokybiško projektų svarstymo nebus, kaip nebus ir kokybiškos vykdomosios valdžios kontrolės ir t.t.

Svarbiausia, mes, Seimo nariai, turėtume prisiminti, kad rinkėjai mums suteikė mandatą būti Seimo nariais ne tik normaliomis, bet ir ekstremaliomis sąlygomis. Kodėl mums turėtų būti taikomos kitokios taisyklės nei tiems, kurie privalo dirbti su žmonėmis, juos gydyti, prižiūrėti ir rūpintis, kad valstybė nesustotų funkcionuoti?

Juk galime dažniau patikrinti, ar mūsų aplinkoje nėra užsikrėtusių, o jei tokių atsirastų, juos izoliuoti“, - tvirtina Seimo narys Rimantas Dagys.

O sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patvirtino sprendimą, kuriame numatyta, kad turi būti matuojama visų įeinančiųjų į Seimo rūmus kūno temperatūra. Jai esant aukštesnei nei 37 laipsnių, žmonės negali būti įleidžiami, kaip ir tie, kurie kosėja, sloguoja. Taip siekiama, kad virusas neplistų Seime ir neparalyžiuotų šios svarbios institucijos darbo.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder