G. Landsbergis: priimtuose sprendimuose daug chaoso

G. Landsbergis: priimtuose sprendimuose daug chaoso

Opozicijos lyderis ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad valdančiųjų priimtuose sprendimuose dėl koronaviruso plitimo esama daug chaoso ir nepasiruošimo. Politiko teigimu, valdantieji naiviai tikėjosi, kad, per prievartą suvarę grįžusius iš užsienio į karantino vietas, išspręs problemą.

„Mes neturėjome tos sistemos, buvo naiviai tikėtasi, kad savivalda savarankiškai, be jokio pasiruošimo, susitvarkys ir visą būrį žmonių, grįžtančių iš užsienio, galimai užkrėstų, karantinuos savarankiškai. Mėginama buvo labai sparčiai visus – ir sveikus, ir sergančius – sugrūsti į viešbučius, bet vėl nepasiteisino. Matome labai didelį besitęsiantį nepasiruošimą ir chaosą visose srityse ir kontrolėje – taip pat“, – LRT televizijos laidai „Dienos tema“ teigė politikas.

G. Landsbergio manymu, valdantieji šiuo metu nesugeba kontroliuoti situacijos dėl karantinuotų žmonių, nes jai paprasčiausiai nesiruošė ir neįsiklausė į patarimus, kaip būtų galima užtikrinti grįžusių iš užsienio kontrolę.

„Suprantame, kad besiklostanti situacija yra dėl per mažos kontrolės. Valstybė nebuvo pasiruošusi kontroliuoti tų asmenų, kurie galimai nesilaikys saviizoliacijos. Nebuvo pasirūpinta elektroninėmis priemonėmis, buvo kalbėta apie apyrankes pažeidus karantiną, nei buvo kokie nors savivaldybės pareigūnai, kurie galėtų tikrinti tuos žmones“,–- sakė jis, pridurdamas, kad antradienį priimtas sprendimas griežtinti baudas dėl karantino nesilaikymo didelio teigiamo rezultato neturės.

„Dabar mėginama tiesiog įbauginti žmones didesne bauda. Manau, kad neįbaugino mažesnės, neįbaugins ir didesnės. Mes iš esmės esame ten pat, ant to paties puslapio“, – teigė jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder