Eligijus Masiulis gąsdina liberalus: visų šunų sukarti ant Masiulio nepavyks

Eligijus Masiulis gąsdina liberalus: visų šunų sukarti ant Masiulio nepavyks

Kaltinamasis politinės korupcijos byloje, buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis penktadienį po ilgos pertraukos feisbuke prabilo apie vykstantį teisminį procesą. Jo įrašas skamba kaip grasinimas buvusiems bendražygiams partijoje.

„Įvairiose vietose sutikti žmonės nuolat klausinėja, kaip vertinu pokyčius Liberalų sąjūdyje. Viktorija yra puikus pasirinkimas. Ir linkiu Jai kuo didžiausios sėkmės! Bet jeigu kas nors iš senos partijos vadovybės galvoja, kad garsiojoje byloje bus galima visus šunis sukarti ant Masiulio, tai taip nebus. Priminsiu, kad kaltinimai yra pareikšti ir partijai, kaip juridiniam asmeniui. Todėl pasislėpti už kitų nugaros ir tyliai pralaukti tikrai nepavyks“, – rašo E.Masiulis.

Ar tai reiškia, kad E.Masiulis liudys prieš Liberalų sąjūdį?

To 15min E.Masiulis komentuoti nenorėjo.

Jis tikino parašęs viską, ką norėjo, ir daugiau bent kol kas nesiplėtosiąs.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas 15min sakė nesupratęs E.Masiulio įrašo esmės.

Pasak jo, jei E.Masiulis teismą bando įtikinti, kad jo gauti grynieji pinigai buvo ne kyšis, o paskola, tai jo sėkmė teisme bus ir Liberalų sąjūdžio laimėjimas.

„Visi partijai pareikšti įtarimai pareina nuo E.Masiulio, kaip vienasmenio partijos valdymo organo, veiklos. (...) Aš nesiruošiu karti šunis, kaip jis rašo, ant E.Masiulio. Duok Dieve, jam sveikatos apsiginti ir tiek. Jei E.Masiulis įrodo, kad jis ėmė paskolą, tai tada viskas aišku – partijai įtarimai panaikinami, nes jis sprendė savo vienasmenius reikalus, ką jis ir bando įrodinėti“, – aiškino E.Gentvilas.

Pasak jo, jei teisme E.Masiulis ir neįrodys, kad tai – paskola, prokuroras kaltinamajame akte esą vis tiek neįrodinėja, kad pinigai buvo panaudojami ar planuoti panaudoti partijos veiklai.

„Sėkmės jam. Jo sėkmė iš esmės ir mūsų sėkmė. Jei jis įrodo, kad ėmė paskolą, tai nelieka jokio pagrindo diskutuoti apie partijos neteisingą ir neteisėtą veiklą“, – kalbėjo E.Gentvilas.

Penktadienį turėjo vykti dar vienas politinės korupcijos bylos posėdis, tačiau į jį neatvyko kviestas liudytojas.

Šioje byloje buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių keliems politikams už naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder