Ekspertai: aktyvų gyvenimą reikia stabdyti bent mėnesiui

Ekspertai: aktyvų gyvenimą reikia stabdyti bent mėnesiui

Sparčiai augant užsikrėtimo koronavirusine infekcija skaičiui ekspertai rekomenduoja stabdyti aktyvų gyvenimą bent mėnesiui bei pradėti platų visuomenės testavimą. Virusologė Ingrida Olendraitė tikina, kad šio karantino ribojimai yra per menki atsižvelgiant į sergančiųjų skaičiaus augimą.

„Kai nebežinai, kur plinta, nebesugebi atsekti atvejų ir panašiai, tai toks, koks dabar yra karantinas, aš nelabai karantinu pavadinčiau. Koks buvo pavasario karantinas, koks buvo tas istorinis karantinas, kai žmonės negali absoliučiai iš namų išeiti ir ką turime dabar“, – LRT „Aktualijų studijos“ radijo laidoje piktinosi virusologė.

I. Olendraitė teigė, kad pilni prekybos centrai ir dabartinė žmonių elgsena nėra adekvati dabartinei situacijai. Virusologė naujajai valdžiai patarė nenustoti kalbėti su mokslininkais ir gydytojais bei griežtinti karantiną.


I. Olendraitė © Asmeninio archyvo nuotr.

Stabdyti gyvenimą mėnesiui

Profesorius Vytautas Kasiulevičius antrina virusologei ir pritaria, kad norint suvaldyti virusą privaloma griežtinti karantino sąlygas bei ilginti jo laiką.

„Tikrai mėnesiui, ne mažiau, gal net penkioms savaitėms [reikia visuotinio karantino – Alfa.lt]. Čia reikia įvertinti pasitarus su epidemiologais. Reikia taikyti ne tiktai uždarymą, bet ir didelį, platų visuomenės tyrimą, tai yra darboviečių tyrimą, testavimą“, – LRT laidoje sakė V. Kasiulevičius.

Profesorius tikina, kad jei Lietuvą būtų pasiekę greitieji antigeno testai, situacija būtų buvusi kiek geresnė ir antros koronaviruso bangos šuolis būtų nusikėlęs bent kelioms savaitėms.

 

V. Kasiulevičius

Rekordiniai sergančiųjų skaičiai

Trečiadienį, jau antrą parą iš eilės, Lietuvoje buvo registruotas didžiausias nuo pandemijos pradžios naujų užsikrėtimų COVID-19 infekcija skaičius. Pastarąją parą užsikrėtė 3330 asmenų. Šiuo metu koronavirusine infekcija Lietuvoje tebeserga 47 810 asmenų, ligoninėse gydomi 2146 žmonės. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder