Atsisako dirbti P. Gražulio vadovaujame komitete

Atsisako dirbti P. Gražulio vadovaujame komitete

Seimo Žmogaus teisių komiteto nariai Andrius Navickas, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Sergejus Jovaiša kreipėsi į Seimo vadovybę, prašydami Mišrios frakcijos seniūną ir Seimo valdybą parengti artimiausiam Seimo plenariniam posėdžiui nutarimo projektą, atšaukiantį Mišrios frakcijos narį Petrą Gražulį iš Žmogaus teisių komiteto.

Pasak vieno iš kreipimosi autorių A. Navicko, dirbti komitete, vadovaujame Seimo nario, iš kurio kasdienės retorikos nuolat sklinda įžeidinėjimai, žmogaus teisių nepaisymas ir pažeminimai, neleidžia žmogiškas orumas.

„Seimo vadovybė ir komiteto narį delegavusios frakcijos seniūnas turi užtikrinti tolesnį sklandų Žmogaus teisių komiteto darbą. Jei Seimo narys P. Gražulis liks komitete, vertinsime tai kaip principų, kuriuos įpareigotas ginti šis komitetas, paniekinimą ir nematome galimybės tęsti darbo šiame komitete“, - sako Seimo narys A. Navikas.

Seimo statutas nurodo, kad frakcijos deleguoja savo narius į komitetus ne tik pagal jų pageidavimą, bet ir atsižvelgdamos į jų kompetenciją. Deja, P. Gražulis ne kartą paniekinamai pasisakė apie svarbius žmogaus teisių klausimus, taip pat ir Seimo salėje garsėja nepakančiais, agresyviais pareiškimais.

„Neleiskime labai svarbiam Žmogaus teisių komitetui, svarstančiam itin jautrius klausimus, tapti politinės klounados vieta“, - rašoma Seimo narių kreipimesi.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder