Apklausa: gyventojams labiausiai trūksta informacijos apie atnaujinamas planinės sveikatos apsaugos paslaugas

Apklausa: gyventojams labiausiai trūksta informacijos apie atnaujinamas planinės sveikatos apsaugos paslaugas

Didžioji dalis šalies gyventojų mano, kad juos pasiekia užtektinai informacijos apie Vyriausybės veiklą koronaviruso krizės metu. Visgi paprašyti įvardinti, kokios informacijos labiausiai trūksta, gyventojai akcentuoja ypač pasigendą duomenų apie atnaujinamas planinės sveikatos apsaugos paslaugas bei paramos priemones gyventojams.

Rinkos ir visuomenės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos rezultatai parodė, kad birželio pradžioje trys iš keturių (76 proc.) suaugusių šalies gyventojų mano, kad Vyriausybė apie savo veiksmus ekstremaliosios situacijos ir karantino metu informuoja pakankamai, o penktadalis (21 proc.) – kad nepakankamai.

Šis vertinimas nepasikeitė nuo gegužės vidurio. Moterys, vyresni nei 30 metų gyventojai ir didmiesčių gyventojai Vyriausybės komunikaciją apie savo veiksmus vertina geriau, nei kitos gyventojų grupės.

Kokios informacijos apie karantino švelninimą labiausiai trūksta?

Apklausa taip pat parodė, kad dažniausiai pageidaujama informacijos apie tai, kada ir kokia tvarka atnaujinamos planinės sveikatos apsaugos paslaugos (49 proc.), kokiomis paramos priemonėmis gali pasinaudoti gyventojai (33 proc.), kada laisvai galėsime keliauti (24 proc.), kokie yra reikalavimai gyventojams lankantis vėl veikiančiose įstaigose/versluose (24 proc.), kokie reikalavimai taikomi privatiems renginiams (22 proc.).

Moterims labiau nei vyrams yra aktuali informacija apie sveikatos apsaugos paslaugų atnaujinimą, vyrams – kokios įstaigos/verslai jau gali veikti. Vyriausiems gyventojams labiau nei jaunesniems aktuali informacija apie sveikatos apsaugos paslaugų atnaujinimą. Jaunimui aktualesnė informacija apie reikalavimus vėl veikiančiose įstaigose, privačiuose renginiuose, nuo kada ir kokios įstaigos/verslai vėl veikia ir kokie reikalavimai jiems taikomi. Vidutinio amžiaus žmonėms labiau nei kitiems rūpi, kokios konkrečios paramos priemonės taikomos verslui bei kada laisvai galėsime keliauti.

Informacijos netrūksta 3 proc. apklaustųjų, o 17 proc. apklaustųjų negalėjo atsakyti į klausimą, kokios informacijos apie karantino švelninimą jiems trūksta.

Rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija “Baltijos tyrimai” 2020 m. birželio 5-8 d. atliko penktą reprezentatyvią 18 m. ir vyresnių Lietuvos gyventojų apklausą „Covid-19 Ekspresas V“. Iš viso apklausta 539 gyventojai (CAWI metodu). Rezultatų paklaida neviršija 4,4 procentinio punkto

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder