Per ceremoniją jūroje žuvusieji pagerbti vainikais

Per ceremoniją jūroje žuvusieji pagerbti vainikais

Šeštadienį Karinių jūrų pajėgų laivai P11 „Žemaitis“ ir PGL „Šakiai“su garbiais svečiais išplaukė į jūrą, kur dalyvavo tradicinėje tapusia kasmetinėje vainikų nuleidimo žuvusiems jūroje ceremonijoje.

Ceremonijos metu iš laivo P11 „Žemaitis“ į jūrą iškilmingai buvo nuleisti Lietuvos Respublikos Prezidentės, Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės, Susisiekimo ministerijos Baltarusijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Rusijos federacijos ambasadų ir konsulatų, Klaipėdos ir Telšių miestų savivaldybių, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos ir pavienių asmenų dedikuoti vainikai. Krašto apsaugos ministeriją ir Lietuvos Kariuomenę šioje ceremonijoje atstovavo Krašto apsaugos viceministras p. Vytautas Umbrasas.

Ši ceremonija -kasmetinė, viena seniausių ir gražiausių Jūros šventės tradicijų, gimusių 1934 metais, kurioje kasmet jūroje pagerbiami pagerbti tie, kurie žuvo jūroje taip pat ir tie, kurie paaukojo savo gyvenimus garsindami Lietuvą, kurdami jūrinės valstybės pamatus, puoselėdami ir kurdami mūsų šalies jūreivystės istoriją.

Šioje ceremonijoje dalyvavo apie 30 Klaipėdos uosto laivų, kurių formuotei vadovavo Karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas P11 „Žemaitis“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder