Pagerbti žuvusiųjų jūroje atminimą galėjo visi

Pagerbti žuvusiųjų jūroje atminimą galėjo visi

Jūroje iškilmingai buvo nuleisti vainikai. Kaip buvo pranešama anksčiau, pagerbti žuvusiųjų jūroje atminimo išplaukė apie 30 laivų. Žmones, norinčius prisidėti prie šios ceremonijos, plukdė keltas "Nida". Nors buvo žadama, jog keltas plauks tik iki jūros vartų, jis visgi išplaukė pro juos ir plaukusiems suteikė progą ceremoniją matyti iš dar arčiau. Tokia galimybė atsirado, nes bangavimas jūroje buvo nedidelis.

Dvyliktą valandą, aidint laivų varpams ir sirenoms, buvo išmesti vainikai. Puspilniame kelte buvo matyti keletas žmonių su gėlėmis. Nepaisant Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros reikalų departamento Kultūros skyriaus vyr. specialisto Vido Pakalniškio išankstinių spėlionių, neva niekada į ceremoniją visi netilps, šiemet pasisekė visiems - netilpusių į laivą ir pasilikusių krante nebuvo.

Garbūs valdžios atstovai, svečiai ir kviestiniai asmenys ceremoniją stebėjo iš laivų "Jotvingis", "Šakiai" bei "Venus S". Kiti Danės krantinėje prie Kruizinių laivų terminalo prisišvartavę laiveliai plukdė visus norinčius nemokamai. Prie flotilės taip pat prisijungė ir daugiau uosto kompanijų laivų, vilkikų. Trimis kolonomis išsirikiavusiuose laivuose turėjo plaukti bemaž tūkstantis žmonių.

Išplaukusi pro uosto vartus, flotilė atviroje jūroje pasuko šiaurės kryptimi link Palangos. Nepaisant ne pačių geriausių oro sąlygų, ji buvo matoma ir iš Melnragės, Girulių, Karklės paplūdimių. Tiesa, stebinčiųjų nebuvo daug.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder