Klaipėdoje tūkstančiai žmonių judėjo Mikos ritmu

Klaipėdoje tūkstančiai žmonių judėjo Mikos ritmu

Unikalaus balso savininkas, savo muzikos ir dainų tekstų autorius, ekscentriškasis Mika sekmadienio vakarą Klaipėdoje surengė, ko gero, įspūdingiausią koncertą nuo Nepriklausomybės atgavimo.

Per keletą saugumo punktų turėjusių praeiti melomanų minios rikiavosi jau iš toli, mat įeiti į teritoriją buvo įmanoma tik per vieną įėjimą. Siekiant užtikrinti, jog koncertą stebėtų kuo mažiau žmonių, neturinčių bilieto, buvo uždarytas Šiaurinis ragas, o keltai į Smiltynę kėlė ne iš Kruizinių laivų terminalo kaip įprastai, bet iš Naujosios perkėlos. Saugumą užtikrinusių pareigūnų teigimu, buvo nemažai ir tokių aistruolių, kurie bandė į koncertą patekti ir pro pačius menkiausius plyšius tvorose - tad jiems darbo būta nemažai. Tiesa, rimtesnių incidentų lyg ir išvengta.

Už didžiulės scenos buvo prisišvartavusi milžiniška škuna "Skrajojantis olandas", kurioje Mika ruošėsi koncertui. Į Klaipėdą Mika atvyko likus kelioms valandoms iki koncerto.

Prieš koncertą buvo skelbiama, jog Mika apšildys dvi lietuvių grupės - "Skamp" ir "InCulto". Tačiau jau 20 valandą į Kruizinių laivų terminalą susirinkę žmonės galėjo išgirsti ir britų grupę "Piranija", kuri bandė užvesti publiką. Daugumai įstrigo tai, jog grupės atlikėjai tiesiog būdami scenoje, garsiai per mikrofoną prašė techninio personalo sureguliuoti garsą.

Tačiau sakyti, jog ši britų grupė visiškai išjudino publiką, būtų klaidinga. Tai padarė į sceną išbėgę nutrūktgalviai "InCulto" vyrukai, kurie atliko populiariausias savo dainas, o publiką pakerėjo ne tik savo humoru, bet ir eurovizine daina "Eastern European Funk". Jie prasitarė, jog jiems tai - vienas reikšmingiausių koncertų šiemet.

Sutapimas ar ne, bet "InCulto" pakeitė kita Eurovizijos dainų konkurso virtuvę praėjusi grupė - "Skamp". Šie atliko ir senesnių, ir naujesnių kūrinių, kurie publiką nuteikė itin energingam koncertui. Palikdami sceną, grupės nariai skandavo Mikos vardą, todėl tai susilaukė gausių šūksnių ir aplodismentų.

Po 2 valandų apšildymo, scenoje galiausiai pasirodė scenos darbuotojai, kurie estetiškai atrodančią sceną pavertė nuostabiu parku, primenančiu cirko aikštelę. Kiek įpusėjus 3 koncerto valandai, visų susirinkusiųjų džiaugsmui į sceną išbėgo pagrindinis koncerto ir Jūros šventės akcentas - atlikėjas Mika, kuris jau nuo pirmųjų jo populiariosios dainos "Relax, take it easy" akordų leido suprasti, kad liūdna nebus. Nuskambėjus šiai dainai Mika išsviedė savo jūreivišką kepuraitę publikai.

"Labas vakaras", - sunkiai ištarė Mika, kreipdamasis į Klaipėdoje susirinkusius savo gerbėjus. Atsiprašydamas už ne itin geras lietuvių kalbos žinias, sukėlė ovacijas ir ne vieną privertė nusišypsoti. Tačiau vėliau, kai koncerto eigoje atlikėjas ne tik dėkojo, bet ir pristatė savo grupę ar pasisakė esąs miręs lietuviškai, publika liko pakerėta.

Skambant antrai atlikėjo dainai "Big Girl (You Are Beautiful)", į publiką buvo išmestas milžiniškas balionas - moteriškas batelis, kuris vėliau labai greitai buvo patrauktas techninio personalo, kad neužstotų vaizdo.

Nuskambėjus dviems Mikos superhitams, atlikėjas sudainavo ir mažiau žinomų savo dainų iš naujojo albumo "The Boy Who Knew Too Much". Būtent taip buvo pavadintas ir šis koncertinis turas, į kurį buvo įtraukta ne tik Maskva ar Ryga, bet ir Klaipėda.

Verta paminėti, jog gandai apie įspūdingas dekoracijas nesklido veltui. Scena greitai transformuodavosi iš parko ar gėlių sodo į cirko aikštelę, iš jų - į kapinaites. Šokėjos buvo užsidėjusios milžiniškas kaukes, Mikos grupės nariai išsigrimavę kaip cirke, vilkėjo klounų kepuraites.

Iš naujojo albumo didžiausio klausytojų susidomėjimo sulaukė dainos "Rain", "We Are Golden". Būtent per šią dainą Mika avėjo aukso spalvos sportinius batelius. Per koncertą jis keletą metų keitė aprangą, kartą jūreiviškus marškinėlius užsivilko tiesiog scenoje.

Nebijodamas nusikeikti ar teatrališkai savo grupės gitaristus pavadinti kvailiais, Mika scenoje judėjo laisvai - buvo užsilipęs ir ant pianino.

Romantiškai ir svajingai publiką užbūrė vienas pirmųjų Mikos kūrinių "Over My Shoulder", kurį jis parašė būdamas dar vos penkiolikos.

Dainos "Love Today" pabaigoje atlikėjas vaizdingai iššaudė visą savo kolektyvą, tuo pačiu nusišovė ir pats. Ištaręs "Aš esu Mika ir aš esu miręs" bei suskaičiavęs iki trijų, atlikėjas staigiai atsistojo ir muzikinę fiestą tęsė toliau.

Kaip ir dauguma atlikėjų, taip ir Mika, einant koncertui į pabaigą, su grupe paliko sceną ir privertė gerbėjus suabejoti, ar jis dar grįš. Tačiau garsiai skambant gerbėjų šūksniams "Mika, Mika", o dekoracijoms eilinį kartą pasikeitus ir šįkart scenai tapus spalvingų gėlių jūra, atlikėjas grįžo su daina "Grace Kelly".

Matyt, ne vieną nustebino ir tai, jog Mika atliko ir legendinę grupės Eurythmics dainą "Sweet dreams". Verta pastebėti, jog šią dainą perdainuoti yra bandę labai daug atlikėjų, tačiau anaiptol ne visi jų bandymai buvo sėkmingi. Ši Mikos versija skambėjo tikrai kokybiškai ir nuteikė maloniai.

Galiausiai paskutinė brito daina buvo "Lollypop". Siaučiant miniai, laikrodžiui mušant dvylika kartų ir skambant paskutiniesiems dainos akordams, Klaipėdoje baigėsi Jūros šventė.

Tiesa, po renginio Kruizinių laivų terminale dar būriavosi nemažas būrys jaunų žmonių, kurie laukė Mikos autografo, norėjo su juo nusifotografuoti. Deja, atlikėjas nebuvo linkęs bendrauti su savo fanais ir į viešbutį, kur buvo apsistojęs, išvyko autobusiuku, užtamsintais langais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder