Paryžiaus mados savaitėje ir Agnė Kuzmickaitė

Paryžiaus mados savaitėje ir Agnė Kuzmickaitė

Ne paslaptis, kad Paryžiaus mados savaitė - ko gero, svarbiausias mados renginys pasaulyje. Į Prancūzijos sostinę ji sutraukia garsiausius Europos ir pasaulio mados namų atstovus ir supažindina viso pasaulio moteris su naujausiomis mados tendencijomis. Paryžiuje šiuo metu vieši ir žinoma Lietuvos dizainerė Agnė Kuzmickaitė (34), ji kovo 1-9 dieną vykstančiame renginyje pristatys savo kūrybą.

„Dalyvavimas tokiame renginyje kiekvienam kūrėjui labai svarbus. Mada yra globalus dalykas, tad norisi parodyti savo kūrybą, kad ja galėtų džiaugtis kuo daugiau žmonių. Be to, mada glaudžiai susijusi su verslu, tad logiška, kad dirbant ir galvojant apie ateitį norisi plėsti savo kūrybinę geografiją, o be dalyvavimo užsienio mados savaitėse tai neįmanoma. Lietuva mažai žinoma mados žemėlapiuose, tad dalyvauti verta, nes tai suteikia daugiau galimybių patekti į tarptautinę žiniasklaidą. Galiausiai kiekvienas dizaineris nori dalyvauti, nes tai tiesiog labai smagi patirtis“, - sakė A.Kuzmickaitė. Mados gerbėjai iš viso pasaulio lietuvių dizainerės darbus gali apžiūrėti kovo 4-7 dienomis vykstančioje parodoje „Capsule“.

Paryžiaus mados savaitė skirta 2016-2017 metų rudens-žiemos tendencijoms. Būtent šiam sezonui skirtus drabužius pristatys ir A.Kuzmickaitė. „Prancūzijoje susirinkę mados mylėtojai gali pamatyti tik dalį mano kolekcijos, kurią jau balandžio 7 dieną pristatysiu Vilniuje. Lietuvoje pristatysiu taip pat ir 2016 metų pavasariui-vasarai skirtus drabužius, maudymosi kostiumėlius ir keletą įvaizdinių modelių“, - intrigavo ji. Agnė - puikus pavyzdys, kad šeimą ir sėkmingą karjerą galima suderinti. Maža to, drabužių kūrėjai būtent šeima ir jos dukrelės išdaigos tampa įkvėpimo šaltiniu. „Kaip ir praeitą sezoną, naujosios kolekcijos idėja padiktuota mano asmeninių patirčių, įkvėpta kasdienio gyvenimo. Juk nepasikeitė tai, kad turiu vaiką, kurio buvimas sudaro didžiąją dalį mano kasdienio gyvenimo, būtent tai atsispindės ir naujojoje kolekcijoje, tačiau jau kitu kampu, per kiek kitokią prizmę“, - sakė kūrėja, šiuo metu daug jėgų atiduodanti naujos kolekcijos pristatymui.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder