Metas šventę švęsti: keletas universalių, nenuobodžių moteriškų ir vyriškų derinių vasarai

Metas šventę švęsti: keletas universalių, nenuobodžių moteriškų ir vyriškų derinių vasarai

Po karantino gyvenimas sparčiai grįžta į įprastas vėžes, grįžta ir įvairios šventės be kurių vasara neįsivaizduojama: vestuvės, krikštynos, jubiliejai ir kitos. Pasak mados žinovų, šventinė mada kaskart tampa vis universalesnė ir demokratiškesnė, tai atsispindi ir jų kurtuose deriniuose tiek moterims, tiek vyrams.

Daugelis tokiems deriniams naudojamų rūbų ypatingi tuo, kad gali tikti tiek rimtai šventei, tiek puošnesnei kasdienai. Stilistė Viktorija Šaulytė iš Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiose parduotuvėse atrastų drabužių sukūrė porą derinių, kurie patiks ir laisvę mėgstančiai merginai, ir jaunai moteriai, kuriai patinka labiau įprasta šventinė apranga.

„Pamirškime visus stereotipus apie baltas sukneles! Puošni suknelė gali puikiai atrodyti ne tik su aukštakulniais, bet ir su sportiniais bateliais“, – apie vieną iš derinių sako stilistė.

Komentuodama kitą savo kūrinį ji ragina šiemet atkreipti dėmesį į laisvas sukneles, kaspinus po kaklu. Taip pat plačias bei dideles rankoves, kurios suteiks žaismingumo.

„Tokias sukneles pritaikysite ir šventėje, ir leidžiant laisvalaikį“, – universalumą pabrėžė V. Šaulytė.

O į šventes besiruošiantys vyrai baigia atsikratyti tamsių, niūrių spalvų ir vienodų, nuobodžių kostiumų. Ypač vasarą dominuoja šviesios spalvos, vyrai nebevengia ir languotų, ryškesnių kostiumų modelių. Vyrauja siaurėjantys, prigludę modeliai.

„Jei renginys nėra ypač oficialus, su griežtai nurodytu aprangos kodu, dabar tikrai galima sau leisti daugiau individualumo ir saviraiškos. Languotus, žaismingesnius kostiumus galima derinti ne tik su klasikiniais, bet ir su mokasinų tipo batais. Jei rinksitės šviesų vienspalvį kostiumą, derinį puikiai paryškins tamsesni aksesuarai, liemenė, ypač varlytė. Iš aksesuarų varlytės ir toliau užtikrintai dominuoja vyrų pasirinkimuose, nors kartais ir ji nebūtina.

Vyrams, beje, labai patinka, kad tokius drabužius galima vilkėti ne tik kaip derinį šventėje, bet ir atskirai, ne tokiomis iškilmingomis progomis. Dar klientai labai vertina, kad medžiagos iš kurių siuvami kostiumai, turi elastano, tai leidžia patogiai jaustis“, – pasakojo prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios parduotuvės „Vyriška mada“ savininkas Edvinas Leonas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder