Menininkė klaipėdiečius intrigavo nuogybėmis

Menininkė klaipėdiečius intrigavo nuogybėmis

Vasarą klaipėdiečių akis traukė provokuojantys ir pikantiški vaizdai. Uostamiesčio gatvėse buvo galima išvysti 26-erių metų menininkės Karolinos Paulauskės kūrybos drabužius, kuriuos dėvintys miestiečiai kaip mat patraukdavo praeivių dėmesį ir priversdavo aiktelėti iš nuostabos. O stebėtis tikrai buvo kuo.

„Esu kaunietė, tačiau nusprendžiau šį tą pasiūlyti ir Klaipėdai“, - kalbėjo Karolina Paulauskė, papasakojusi, kaip klaipėdiečiai priėmė šiuos akiai neįprastus rūbus.

Piešiniai – tarsi iš filmų suaugusiesiems

Dizainerės kolekcijoje esantys drabužiai stebina ant jų nutapytų nuogybių, erotikos ir kitų pikantiškų scenų piešiniais.

Uostamiestyje K. Paulauskės rūbus klaipėdiečiai galėjo įsigyti nuo vidurvasario iki rugsėjo.

K. Paulauskė kalbėjo, kad piešiniais ant drabužių išreiškia save ir parodo, kad yra laisva asmenybė.

Pažįstamų reakcijos

„Piešdavau visą laiką. Studijavau interjerą. Baigiau dailės mokyklą. Pradėjau nuo paveikslų tapymo. Bet pagalvojau, kad tai gana uždara erdvė. Panorau plėstis. Pagalvojau apie drabužius. Net norėjau studijuoti aprangos dizainą, bet taip susiklostė, kad nepradėjau.

Ėmiau modeliuoti drabužius sau. Dekoruodavau juos, ėmiau piešti. Pažįstami sakydavo, kad viską nusipirkau“, - juokėsi dizainerė.

Pirmieji jos provokuojantys piešiniai pasirodė ant švarkų, tačiau šiuo metu madinga dėvėti ir ilgus, sukneles primenančius džemperius, tad menininkė ėmė piešti ir ant jų.

Kalbama, kad Lietuva – konservatyvi šalis, į naujoves žvelgianti skeptiškai. Tad ar dėl tokių atvira erotika dvelkiančių rūbų menininkė nesusilaukė skaudžių įžeidimų ir pašaipų?

„Pačioje pradžioje, kai tik pasirodė rūbai, dalis pažįstamų sakydavo: „o Viešpatie, kas čia?“. Esu įsitikinusi, kad jei nepatinka, nešioti nereikia.

Manau, kad pikti žmonės, nesidžiaugiantys gyvenimu, nepriimantys naujovių, gali ir pykti, nes protingi žmonės, jei jiems nepatinka, tiesiog nekreipia dėmesio“, - sakė mergina.

Nuogybėms - dėmesys

Nors K. Paulauskė rūbus kuria vos nuo šių metų gegužės, tačiau jau pateko į dėmesio centrą. Tai, anot menininkės, pradedančiam dizaineriui svarbu.

Itin didelį susidomėjimą K. Paulauskė pajuto Vilniuje. „Tai yra pats klientų centras“, - sakė mergina.

Tačiau daug dėmesio dėl savo kuriamų drabužių ji sulaukia ir Kaune. O štai klaipėdiečiai pasirodė ne tokie drąsūs ir nuogybių ant rūbų pernelyg negraibstė, tačiau drąsuolių vis tik pasitaikė.

K. Paulauskė atskleidė, kad vien piešinys ant rūbo klientui gali kainuoti nuo 60 iki 90 eurų. Tiesa, čia ji leidžia užsakovui pačiam pasirinkti savo drabužį ir jį atnešti. O štai jei medžiagos – dizainerės, kaina gali šoktelti ir iki 170 eurų.

„Gali būti, kad klaipėdiečiai nedrąsūs, jog nešiotų tokius drabužius. Be to, kaina didelė. Bet labiausiai tai priklauso nuo pačių žmonių, jų požiūrio, noro ir vertybių“, - sakė K. Paulauskė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder