Akvilė savo rankose užkodavo meilę ir aistrą

Akvilė savo rankose užkodavo meilę ir aistrą

Visuomet įdomu išbandyti ką nors naujo, tačiau jei jau eksperimentuoti, tai tik atsargiai ir apgalvotai – tuo įsitikinusi merginų grupės „4 Roses“ narė Akvilė Matukaitė (25). Mergina ryžosi pasidaryti tatuiruotes ne bet kur, o ant rankų, matomiausioje vietoje. Tiesa, Akvilės tatuiruotės laikinos ir slepia įdomias reikšmes.

Akvilė savo rankas papuošė įspūdingomis chna tatuiruotėmis. Tai dar kitaip vadinamos biotatuiruotės, piešiamos natūralios kilmės dažais, todėl nedirgina odos ir neturi žalingo poveikio. „Vis pagalvodavau, kad galbūt man būtų smagu turėti tikrą tatuiruotę, bet mintis, kad ji liks visam gyvenimui, šiek tiek gąsdino, tad pastaruoju metu pradėjau daugiau domėtis laikinosiomis tatuiruotėmis. Mane pirmiausia ramino tai, kad šis eksperimentas laikinas, tik savaitei. Visam gyvenimui pasidaryti tatuiruotę, matyt, būtų gana rizikinga, nes tai, kas gražu šiandien, gali taip neatrodyti rytoj ar po kelerių metų. Vėliau tai ir būna vadinama jaunystės klaidomis, o tokių aš noriu išvengti“, - pasakojo Akvilė. Mergina įsitikinusi, kad norint išbandyti naujus dalykus, eksperimentuoti su išvaizda galima ir be drastiškų priemonių. Pasak Akvilės, lūpas putlinti galima specialiu blizgiu, o krūtinę pabrėžti ir be plastinių operacijų. Ta pati taisyklė tinka ir kalbant apie tatuiruotes. Visi sprendimai turi būti apgalvoti.

„Su Azijos šalių kultūra iki šiol neturėjau nieko bendro, nebuvau susipažinusi ir su šių kraštų tradicijomis, filosofija. Tačiau tai, ką sužinojau apie tapybos chna dažais reikšmę, paliko didelį įspūdį. Svarbiausia visuomet bus ornamento, simbolių reikšmė, o tik tuomet – grožis. Viskas, kas nugula ant tavo kūno, turi savo reikšmę, dėl to pasirinkti tinkamą meistrą ir jam patikėti savo kūną labai svarbu“, - kalbėjo Akvilė.

Chna tatuiruotės, kurias išbandė dainininkė, yra kilusios iš Indijos. Jos daromos didelių švenčių, vestuvių progomis. Akvilė sako, jog net yra tradicija, kad jaunoji tuose chna raštuose ant rankų paslepia vyro inicialus, o šis vestuvių naktį juos turi surasti. Jeigu nesuranda, vadinasi, šeimoje valdys moteris, o tai Indijoje jau yra gana blogai. Į tas tatuiruotes sudedama daug reikšmių, gero gyvenimo, sėkmės, meilės ir kitų linkėjimų. „Man buvo svarbu, kad tai nebūtų kokie nors bereikšmiai piešinukai, drugeliai ir panašiai. Norėjau tatuiruotės, kuri turi kokią nors reikšmę ir kuri yra su turiniu. Piešimas chna - ne tik ornamentai, juos piešiant reikia būti tinkamos dvasinės būsenos, kad žmogui būtų perduodamos tik teigiamos emocijos. Kiekvienas taškelis, kryželis, lašelis ar linija Rytų tradicijoje turi savo reikšmę, kaip raidės, iš kurių dėliojame žodžius, sakinius. Ant mano rankų tapytas povas padeda apsisaugoti nuo nužiūrėjimo, simbolizuoja meilę ir aistrą“, - pasakojo A.Matukaitė.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder