2017-ieji: madinga avalynė

2017-ieji: madinga avalynė

Šį pavasarį madinga avalynė ypač džiugins aukštakulnių mėgėjas. Dizaineriai siūlo avėti tiek ekstremalias "platformas", tiek batelius su adatą primenančiais kulnais. Populiariausi dekoro elementai - dirželiai, kaspinėliai, raišteliai ir grandinėlės.

Panašu, kad klasika šiek tiek pasitraukė į šalį. Akcentuojamas ryškumas, futurizmas, neįprasti deriniai.

"Haider Ackermann" ir "Saint Laurent" pasirinko futuristinį metalo blizgesį ir puošnių detalių gausą. "Dolce&Gabbana" demonstruoja aukštakulnių ir nertų kojinaičių derinį. "Gucci" ir "Maison Margiela" siūlo avėti įžūlius pankiškus storapadžius batus, papuoštus grandinėmis ir kniedėmis. "Gucci" dar prideda plokščiapadžių batų seriją. Šiems mados namams pritaria "Erdem" ir "Proenza Schouler" su tradicinius japoniškus batelius primenančiais variantais.

Karštą vasaros dieną "Salvatore Ferragamo" ir "Versace" dizaineriai siūlo avėti sportinio stiliaus plokščiapades šlepetes arba storapades basutes. "Alexander Wang" ir "Giorgio Armani" taip pat pristatė stilingas paplūdimio šlepetes su patogiais dirželiais aplink kulkšnis.

"Platforminiai" sportbačiai šių metų šiltąjį sezoną, regis, nebebus madingi. Vietoje jų "Prada" siūlo patogesnes basutes su mažu kulniuku, vadinamu "kitten heel".

Vasaros avalynė su kailiais - jau nebe naujiena mados pasaulyje. Dabar ir odiniai batai, kurie šiaip jau laukia spintoje rudens, gali būti avimi vasarą ant nuogų kojų, vilkint lengvą suknelę ar trumpą sijonuką. Dizaineriai mums siūlo tris variantus: ryškius batus-kojines su nestoru padu, ultramadingus batus su masyvia "platforma" ir "grunge" stiliaus avalynę ("kerzus").

Mados įvairovė jau seniai nebestebina. Iš 2017-ųjų pavasario-vasaros kolekcijų bene labiausiai išsiskiria ryškiaspalviai batai-kojinės, išmarginti aštriais raštais. Vasariniai modeliai dar "pailgėjo" ir "praaugo" žieminius. "Giorgio Armani" siūlo kasdieną avėti vieną iš dviejų variantų: plokščiapadžius arba su plonu smailiu kulniuku. Pastarieji gausiai papuošti dirželiais.

Basutės "reptilijų" motyvais taip pat pasitraukė į antrą planą. Jas keičia metalizuota tekstūra, auksas ir sidabras su holografijos efektu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder