2011- ųjų pavasario - vasaros Ramunės Piekautaitės kolekcija

2011- ųjų pavasario - vasaros Ramunės Piekautaitės kolekcija

Ištikimi dizainerės kūrybos gerbėjai šioje kolekcijoje turėtų pajusti laipsniško laisvėjimo, besitęsiančio keliuose paskutiniuose sezonuose, kulminaciją. Pirmiausia tai Ramunei Piekautaitei naujos bohemiško stiliaus interpretacijos - sąmoningas stilistinis atsainumas, daug erdvės netikėtumui, skirtingoms drabužio pateikimo galimybėms.

Laisvė judėti ir džiaugtis savo kūnu, tokiu, koks jis yra. Tokį pojūtį suteikia gausi drabužių siluetų įvairovė, tenkinanti skirtingų figūrų tipų poreikius. Konstrukcijose dominuoja aiškios geometrinės formos - stačiakampio, trapecijos, dizainerės braižą menančio kokono. Paraukimai, kišenės, asimetrinės linijos ir dekoro sprendimai, gražios draperijos ir laiptuotos klostės - ne tik puošybos akcentai, bet ir žaidimo su figūros pretenzijomis triukai.

Ramunės Piekautaitės interpretuojami klasikos elementai pereina į laisvalaikio, sportinį stilių, susišaukia su naujuoju glamūru, o dalykiniam įvaizdžiui suteikiama stilingo laisvumo, ekstravagancijos "pipirų". Klasikinius vyriškus marškinius dizainerė pavertė stilingomis mini ir maxi suknelėmis, patrumpinusi rankovės, nuleidusi pečius 9-o dešimtmečio maniera - madinga puošnia palaidine, klasikinį švarką "apkarpiusi", kai kur paraukusi, sukūrė švarko-bliuzono-bleizerio universalą. Klasikinio tiesaus sijono lekalai šios kūrėjos rankose įgauna begales stilistinių spalvų iš linijų, klosčių ir kišenių harmonijos. Šis svarbus elegantiškas, solidus moters garderobo elementas paverčiamas universaliu ir jaunatvišku, santūriu, tačiau atitariančiu karštas sezono tendencijas.

Ramunės Piekautaitės kolekcijoje kuriamas moters grožis nebijo nei pavasarinių liūčių, nei vasaros kaitros. Stiprus stilistinis įvaizdis, nepavaldus stichijoms. Tam skrupulingai apgalvoti konkretūs drabužiai iš ypatingų medžiagų: neperšlampamo audinio striukės, lengvučiai švarkeliai, suknelės iš medvilnės, plonytės švelnios viskozės. Šio sezono būtinybė - trumpi šortukai. Laisvė būti gamtoje... Keliauti, ilsėtis...

Sportiškumo akcentai, minimalistinės konstrukcijos su išpuoselėtu koloritu, glamūriškais ilgiais iš daugybės audinio, moterims suteikia progą net ir kasdienybėje jaustis ypatingai. Sukuriamos paprastumo, patogumo ir saviraiškos galimybės pagal poreikį - išsiskirti ar pasislėpti. Laisvė išsireikšti, komunikuoti... Pirmiausia tai daryti Ramunė Piekautaitė siūlo spalvomis. Ryškių kontrastų poetika dera su "bespalvio" kolorito romantika. Kolekcijos koloritas mena daug kultūrinių asociacijų: gelsvi, aukso tonai - aliuzija į Šiaurinės Afrikos kultūras, ryški geltona, vyšninė, žydra - tarsi iš siurrealistinių Miro paveikslų... Kai kurios Piekautaitės siūlomos spalvos tikrovėje - tikra egzotika: žalumos naktį, fuksijos, tirštų aviečių ar vyšnių kekių, turkio, taip pat ypatingo spalvinio derinio, primenančio unikalų sidabro, vario, bronzos lydinį. Romumo atsvarai - natūralūs tradiciniai atspalviai: atšalusios kakavos, pieniško šokolado, įvairių plieno pustonių pilkuma. Romantika pražysta geltonomis, žydromis gėlėmis... Šviesesniuose drabužiuose jaučiamas tradicinio lietuviško lino "efektas", pasiglamžymo raukšlelių ir jaunatvišką neapsisprendimą menantis daugiasluoksniškumo žavesys. Ypatingos ilgos suknios universalioms progoms diktuoja naujus moteriškumo ir seksualumo kanonus. Laisvė nešioti. Laisvė jausti. Laisvė derinti.

Ši kolekcija palieka ypatingą laisvę kurti, varijuoti spalvomis ir detalėmis. Laisvė rinktis, kokia nori tapti šiandien. O kokia laisvė nepaklusnius plaukus sutramdyti nuostabia šilko skarele! Kas ji - toji moteris iš 2011 m. Ramunės Piekautaitės pavasario-vasaros kolekcijos? Gal tai Vermerio mergina su perlo auskaru, gal tai egzotiška šiltų kraštų nuotykių ieškotoja, gal stilinga praeivė anapus gatvės, gal tai Jūs pati, kokią save įsivaizduojate šį pavasarį... Laisvą visomis prasmėmis...

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder