Žiemai - džiovinti baklažanai

Žiemai - džiovinti baklažanai

Jeigu neturite specialaus daržovių džiovintuvo, galite tam panaudoti ir orkaitę arba džiovinti natūraliu būdu, tik pastarasis truks ilgiau.

* Džiovinti tinka bet kokios rūšies baklažanai.

Daržoves nuplaukite, nupjaukite žiedkočius ir supjaustykite vienodo storio juostelėmis ar gabaliukais.

* Baklažanus erdviai sudėkite ant paviršiaus (jei džiovinsite orkaitėje - ant skardos) vienu sluoksniu. Tarp gabaliukų turi likti laisvos vietos.

* Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsn. C ir palikite daržoves džiūti maždaug valandą.

* Jeigu džiovinate natūraliu būdu, padėklą su baklažanais palikite ten, kur nepučia vėjas ir nepatenka tiesioginiai saulės spinduliai. Šis procesas truks ne mažiau nei penkias dienas. Nepamirškite periodiškai apversti baklažanų gabaliukų.

* Sudžiovintus baklažanus laikykite drobiniuose maišeliuose arba stiklainiuose.

* Žiemą, norėdami gaminti patiekalą, baklažanus iš pradžių pamirkykite vandenyje.

* Ruoškite panašiai kaip grybus - troškinkite, kepkite ir t. t.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder