Kaip pasidauginti tujų

Kaip pasidauginti tujų

(1)

Balandis - tinkamas laikas pasidauginti tujų auginiais.

Auginių reikia išplėšti (ne kirpti) iš augalo vainiko (nuo viršaus). Jie turi būti dvejų trejų metų amžiaus, žaliuojantys, sveiki, maždaug 10-20 cm ilgio.

Nuplėšus auginį, ant jo turi likti pernykštės medienos "pėdutė". Svarbu, kad toje vietoje nebūtų pažeista auginio žievė. Jeigu ji atplyšo, tuomet atplaišą pašalinkite.

Nuo apatinės auginio dalies pašalinkite 3 cm šakelių ir pamerkite į karklų vandenį (beje, tinka įvairioms sėkloms, daigams) arba pirktinį įsišaknijimą stimuliuojantį tirpalą. Pamirkykite parą.

Tujų auginius sodinkite į dėžutes su švariu upės smėliu. Kad smėlis būtų "nukenksmintas", pavirinkite jį vandenyje, po to perliekite kalio permanganato tirpalu.

Nesodinkite giliai. Pakanka šakeles sukišti vos per centimetrą. Aplink kiekvieną auginį smėlį tvirtai suplakite ir paliekite vandeniu.

Dėžutes su auginiais padėkite į 17-23 laipsn. C šilumos vietą, ji turi būti šešėliuota, ir sukurkite joms mini pirtelę: visą pavasarį laikykite po plėvele, kad nestokotų drėgmės. Be to, auginius dar reikia papildomai purkšti vandeniu, pirmuosius du mėnesius - kasdien. Kai šilumos bus daugiau nei 23 laipsn., plėvelę pakeiskite į marlę. Tuomet kasdien apipurkškite marlę. Laistyti nereikia, pakanka kasdienio dušo.

Balandį pasodintus tujų auginius į dirvą arba vazonus reikės persodinti rudenį. Jie jau turės gana geras šaknis. Parinkite rūgščią dirvą ir dar ją praturtinkite durpėmis.

Dvejus trejus metus auginius dirvoje reikės prižiūrėti: reguliariai palieti ir išravėti piktžoles.

Kaip paruošti karklų vandenį

Prisipjaukite karklų šakelių, jas susmulkinkite, suberkite į indą ir užpilkite verdančio vandens. Palaikykite parą, kad pritrauktų. Šį užpilą galite atskiesti perpus. Proporcijos: pusė litro vandens - sauja susmulkintų šakelių.
Karklų vanduo stimuliuoja sėklų daigumą, auginių šaknų vystymąsi, didina augalo atsparumą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder