Lietuviai mylisi trumpai, bet dažnai

Lietuviai mylisi trumpai, bet dažnai

Lietuviai nori pagerinti savo seksualinį gyvenimą, atviri eksperimentams lovoje  ir šiam tikslui pasiekti naudoja meilės žaisliukus. Tai paaiškėjo portalui SexNews.lt šiemet pirmą kartą Lietuvoje minimos pasaulinės seksualinės sveikatos dienos proga atlikus apklausą.

Apklausos rezultatai parodė, kad lietuviai per 20 nepriklausomybės metų pamažu išsivaduoja iš sovietinių laikų  gniaužtų „Pas mus sekso nėra“, atsikrato drovumo, domisi seksualinės sveikatos, kultūros klausimais, nori patys patirti daugiau ir padovanoti naujų seksualinių potyrių savo partneriams.

Kita vertus,  seksualinė revoliucija Lietuvoje nevyksta žaibiškai - apklaustųjų atsakymai leidžia daryti išvadą, kad  lietuviai turi pakankamai daug informacijos apie seksą, jo techniką, tačiau vis dar  nesiryžta tai išbandyti praktiškai.

Pavyzdžiui, 81 procentai apklaustųjų atsakė, kad norėtų pagerinti savo seksualinius pojūčius, o 60 procentų respondentų  įsitikinę, kad vibratorius moteriai padeda greičiau pasiekti orgazmą.

Meilės žaisliukus intymiame gyvenime naudoja  kas trečias apklausos dalyvis, nes jie  padeda paįvairinti seksualinį gyvenimą, lengviau pasiekti orgazmą ir atrasti naujų seksualinių pojūčių. Tarp paklausiausių žaisliukų suaugusiems – vibratoriai ir stimuliatoriai moterims, erekcijos žiedai, antgaliai ir užveržėjai vyrams.  Trečią populiariausių sekso prekių  grupę sudaro analiniai žaisliukai.

Tuo tarpu 31 proc. meilės žaisliukų nenaudojančių apklausos dalyvių pažymėjo, kad norėtų juos išbandyti, tačiau nedrįsta nueiti į parduotuvę ir išsirinkti, o pirkti internetu katę maiše nenori.

Apklausos metu  paaiškėjo ir mūsų šalies gyventojams būdingas intymių santykių dažnumas bei periodiškumas. Paaiškėjo, kad lietuviai – vadinamųjų „greitukų“ šalininkai: 48  proc. apklaustųjų pažymėjo, kad mylisi dažniau nei du kartus per savaitę, 37 proc. – 1-2 kartus per savaitę.

Beveik 70 proc. apklausos dalyvių seksui skiria ne daugiau kaip 20 minučių: 20 proc. – 5-10min., 38 proc. - 15-20 minučių. Daugiau nei valandą seksualiniams santykiams skiria vos 7 procentai apklausos dalyvių.

SexNews.lt inicijuotame tyrime „Meilės žaisliukai jūsų seksualiniame gyvenime“ dalyvavo respondentai  nuo 18 metų iki 60 m. amžiaus , tarp jų 57 procentai moterų ir 43 procentai vyrų. Aktyviausiai apklausoje dalyvavo 25-45 m. amžiaus respondentai. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder