Kas penktas lietuvis turi meilužę/į

Kas penktas lietuvis turi meilužę/į

Lietuvoje įsisiūbavus Valentino dienos tradicijoms, netikėtas susituokusių žmonių atvirumas. Atlikus apklausą paaiškėjo, kad beveik penktadalis (16,09 proc. vyrų ir 15,97 proc. moterų) antrąsias puses turinčių lietuvių teigia turintys arba ieškantys meilužio ar meilužės. Tačiau neištikimybės teigia negalintys toleruoti 63 proc. suaugusiųjų.

Šių metų sausio mėn. pabaigoje apklausą atlikusios pažinčių ir erotinių prekių svetainės Suaugusiems.lt atstovė Giedrė Kučinskienė sako, ši apklausa tik patvirtino keleto metų portalo patirtį – dažnas lietuvis jau turi neįpareigojančių santykių. Apklausos duomenimis, 7,95 proc. žmonių, kurie turi antrąsias puses, šiuo metu aktyviai ieško slapto partnerio.

“Siekėme išsiaiškinti ne tik dabartinį žmonių statusą, bet ir jų požiūrį į neištikimybę. Iš tiesų, didelė dalis žmonių arba turi, arba ieško meilužio ar meilužės. Paaiškėjo, kad lengviausia jį susirasti didžiuosiuose miestuose, sunkiau – miesteliuose ir kaimuose, mat baiminamasi, jog santykiams truks privatumo”, - sako G. Kučinskienė.

Anot jos, miestelių ir kaimų gyventojai pageidautų rasti meilužius ne toliau nei 50 km nuo jų gyvenamosios vietovės. Vyrai nurodė meilužių labiau ieškantys internete (55,67 proc.), moterys – tikisi juos sutikti klubuose, baruose ar kitose pasilinksminimo vietose (41,64 proc.).

Paklausti, kas verti geresnių dovanų Valentino dienos proga, beveik 90 proc. visų apklausos dalyvių teigė, kad geresnes dovanas reikia pirkti sutuoktiniams. Pirmenybė teikiama praktiškiems, buityje naudojamiems daiktams arba pramogoms. Meilužius lietuviai stengiasi nustebinti intymiomis prekėmis ir apatiniu trikotažu.

“Panašu, kad vyrai žmonoms Valentino dienos proga perka puodus, meilužėms – intymias prekes”, - juokauja portalo Suaugusiems.lt atstovė ir priduria, kad nors lietuviai aktyvūs meilužių paieškose, labai kategoriški ir neištikimybės klausimu. Anot apklausos, neištikimybės antrajai pusei teigia niekada neatleistų 63 proc. apklaustųjų – iš jų net 37 proc. tų, kurie teigia patys turintys meilužį ar meilužę.

Apklausa atlikta 2014 m. sausio mėn. elektroniniu būdu apklausus 2600 vyresnių nei 18 m. amžiaus žmonių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder