2020 m. birželio 5 d. 09:43 val., penktadienis

ve  >  Žinios  >  Laisvalaikis  >  Receptai

Receptai

Skanūs ir sveiki pusryčiai: trys receptai, kurių gamybai ryte nesugaišite nė penkių minučių

(1)

Reklama

Neretai sakoma, kad pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, kurio nereiktų atsisakyti, tačiau dėl greito gyvenimo tempo ne visi skiria laiko pusryčių gamybai. „Maximos“ maisto gamybos žinovai dalinasi patarimais ir receptais, kaip sutaupyti laiko ryte ir mėgautis maistingais bei gardžiais pusryčiais.

 „Pusryčiai yra pagrindinis dienos patiekalas, užtikrinantis pakankamą energijos šaltinį visai dienai. Jeigu atsisakote pusryčių arba pasirenkate netinkamus maisto produktus, prieš pietus ar net po jų ieškosite ko nors skanaus, jausite energijos trūkumą ir nuovargį. 

Pusryčiai yra reikalingi ne tik mūsų sveikatai, bet ir naudingi svorio kontrolei. Sočiai papusryčiavę užkandžiauti dienos metu norėsite mažiau, todėl atsisakyti šio patiekalo dėl papildomų minučių miego – nerekomenduojama“, – dalinasi Brigita Baratinskaitė, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos žinovė.

Naminė granola su džiovintais vaisiais ir jogurtu

 

Jums reikės: 

  • 400 g avižinių dribsnių
  • 200 g migdolų
  • 100 g džiovintų spanguolių
  • 50 g sviesto
  • 50 g medaus
  • Mėgstamo jogurto ar pieno 

Norėdami ryte sutaupyti laiko, granolą pasiruoškite iš vakaro. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą su medumi. Kol sviestas tirpsta, pasiruoškite birius produktus – į didelį indą suberkite avižinius dribsnius, smulkintus migdolus bei džiovintas spanguoles. Ištirpinto sviesto ir medaus mišinį užpilkite ant birių produktų, gerai išmaišykite ir gautą masę paskleiskite ant kepimo skardos.

 

„Norint paruošti traškią granolą, kepant būtina ją pamaišyti. Geriausiai – bent kelis kartus kas 10 minučių. Orkaitėje kepkite apie 30 minučių arba kol tolygiai apskrus. Iškeptą ir lengvai apskrudusią granolą ištraukite iš orkaitės, leiskite pilnai atvėsti ir sutrupinus suberkite į sandarų indą. Patiekite su mėgstamu jogurtu ar pienu“, – pataria B. Baratinskaitė.

 

Žaliasis kokteilis su špinatais ir avokadais

 

Reklama

Jums reikės: 

 

  • 2 saujų špinatų
  • 1 banano 
  • 1 prinokusio avokado
  • 120 ml migdolų gėrimo
  • Kelių arbatinių šaukštelių ispaninio šalavijo sėklų
  • pusės arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • žiupsnelio malto cinamono 

„Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.  Norėdami, kad kokteilis būtų kreminės konsistencijos, naudokite šaldytus bananus. Jeigu kokteilis jums per tirštas – įpilkite šlakelį migdolų pieno arba vandens. Įmaišykite kelis šaukštelius ispaninio šalavijo sėklų ir kokteilis bus kur kas sotesnis“, –  pasakoja B. Baratinskaitė, prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos žinovė.

Per naktį brinkinta avižinė košė

Jums reikės:

  • 60 g neskaldytų avižų
  • Valgomo šaukšto ispaninio šalavijo sėklų
  • 240 ml migdolų pieno
  • Žiupsnelio cinamono
  • Arbatinio šaukštelio medaus
  • Mėgstamų uogų ar vaisių

„Šiuos pusryčius rekomenduojame pasigaminti iš vakaro, nes košei išbrinkti reikia bent trijų valandų. Sandariame inde sumaišykite avižas, ispaninio šalavijo sėklas, cinamoną ir užpilkite migdolų pienu. Norėdami košei suteikti šiek tiek saldumo, įdėkite šaukštelį medaus arba kito norimo saldiklio, kaip pvz. agavų sirupo. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve per naktį. Ryte košę pagardinkite norimais vaisiais ar uogomis ir mėgaukitės skaniais bei sveikais pusryčiais“, – dalinasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertė.

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Komentarai

Vytautas

2020-05-19   22:51

IP: 92.20.100.228

vegetaru maistas- na ir pasiulymas....

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Receptai

Tikriausiai niekas nesiginčys, kad pats skaniausias maistas - pagamintas namuose. Svarbu, kad...

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis nuotrauka, foto

Kaip pasigaminti, pyragėlius su džiovintais grybais ir petražolėmis, paplotėlius su lašiša...

Kūčių vakarienė – nuo tradicijų iki modernių interpretacijų nuotrauka, foto

Klaipėdos krašte nuo seno advento metu buvo laikomasi pasninko. Žmonės ne...

Senųjų Klaipėdos krašto advento valgių receptai nuotrauka, foto

Trim KU studijų programoms – ypatingas kokybės įvertinimas nuotrauka, foto

Klaipėda, „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklelį gavo inžinerinės ir IT pakraipos studijų programos

Paryčiais užpuolė ir grasino peiliu nuotrauka, foto

Kriminalai, 2020-06-04 apie 05.13 val. Klaipėdoje, Paryžiaus Komunos g., Ąžuolyno parke du nepažįstami...

Kretingoje uždaryta karščiavimo klinika nuotrauka, foto

Vakarų Lietuva, Nuo birželio 4 dienos Kretingoje veikusi karščiavimo klinika nutraukia savo veiklą....

Kaip Lietuvoje susipina žiniasklaida, milijonų paveldėtojai ir teisė nuotrauka, foto

Skaityk dabar, Lietuvoje niekam ne paslaptis, kad su valdžia slaptais ryšiais susijusi žiniasklaida sudaro...

Kriminalai, Paskelbta prieš 43 min.

Vakarų Lietuva, Paskelbta prieš 58 min.

Skaityk dabar, Paskelbta prieš 59 min.

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...