Ingredientai
šaldyti arba švieži žirneliai
400 g
susmulkintas saliero stiebas
1 vnt.
šviežios, susmulkintos mėtos
1 arbat. šaukštelis (-iai)
šviežios, susmulkintos petražolės
2 valg. šaukštas (-ai)
druska
0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
citrinų sultys
1 arbat. šaukštelis (-iai)
varškės sūris
100 g
Instrukcijos
Žirnelius suberkite į kiaurasamtį ir perliekite juos stikline verdančio vandens. Tai padės atitirpinti šaldytus žirnelius arba nuplikyti šviežius. Leiskite žirneliams nudžiūti bei atvėsti.
Į didelį dubenį suberkite likusius ingredientus ir į juos suverskite paruoštus žirnelius. Viską kruopščiai išmaišykite.
Patiekite iškart arba prieš patiekdami iki 12- os valandų palaikykite šaldytuve.Galite papuošti šviežių mėtų lapeliais.
Patarimas: jeigu naudojate varškės sūrį, jį supjaustykite kubeliais, o jeigu kaimišką ožkos sūrį – sutrupinkite.
Rašyti komentarą