Antienos salotos su keptomis kriaušėmis

Antienos salotos su keptomis kriaušėmis

Džiaugiuosi, kad pavyko ištobulinti kepimo techniką, kuri garantuoja ypač sultingą ir skanią anties krūtinėlę su traškia, neriebia odele.

Nors tai ir pakankamai paprastas receptas, tačiau patiekalą gražiai patiekus jis kaipmat taps tikrai šventinis!

Ingridientai (dviem porcijoms):

2 anties krūtinėlės
1 kriaušė
50 g lukštentų pistacijų
1/2 ilgavaisio agurko
100 g sultenės ar mėgstamo salotų mišinio

Padažui gaminti reikės:

1 šaukštelio Dižono garstyčių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto raudono vyno acto
1 česnako skiltelės
šiek tiek druskos ir pipirų
Prieš kepant anties krūtinėlę labai svarbu ją palaikyti kambario temperatūroje bent 30-60 min. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros ir pilame šlakelį alyvuogių aliejaus.
Prieš dedant mėsą į keptuvę rekomenduojame padaryti odelėje kelis įpjovimus ir pabarstyti žiupsneliu druskos - po oda esantys riebalai lengviau ištekės, tad odelė bus traški.
Antieną keptuvėje kepame tik iš odelės pusės 7-8 minutes. Kai antienos oda apskrunda, su visa keptuve arba perkėlę mėsą į kepimo indą pašauname į 200 laipsnių orkaitę 8-9 minutėms.
Pasiruošiame padažą: inde sumaišome garstyčias, aliejų, vyno actą ir smulkintą česnako skiltelę. Taip pat pagardiname druska, pipirais ir šiek tiek paplakame su šluotele, kad padažas taptų vienalytis.
Skiltelėmis supjaustome kriaušes ir apkepame jas keptuvėje po 3-4 minutes iš abiejų pusių. Labiausiai tinka grill keptuvė, bet jei neturite - ne problema.
Išilgai perpjauname agurką, išskobiame sėklas ir supjaustome norimos formos gabalėliais.
Iškeptą antieną ištraukiame iš orkaitės, išimame iš kepimo indo ir leidžiame "pailsėti" 10-15 min. Neskubėkite pjaustyti, nes ištekės mėsos sultys ir ji taps sausa.
Plonomis juostelėmis pjaustytą antieną sumaišome dideliame inde su salotomis, agurkais, pistacijomis, keptomis kriaušėmis ir padažu. Tiekiame pačioje gražiausioje savo lėkštėje, pagardiname druska ir pipirais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder