2020 m. rugsėjo 30 d. 18:04 val., trečiadienis

ve  >  Žinios  >  Laisvalaikis  >  Receptai

Receptai

Antienos salotos su keptomis kriaušėmis

2020-02-09, 11:12

„Savaitės ekspreso“ inf.

Antienos salotos su keptomis kriaušėmis nuotrauka, foto

Reklama

Džiaugiuosi, kad pavyko ištobulinti kepimo techniką, kuri garantuoja ypač sultingą ir skanią anties krūtinėlę su traškia, neriebia odele.

Nors tai ir pakankamai paprastas receptas, tačiau patiekalą gražiai patiekus jis kaipmat taps tikrai šventinis!

Ingridientai (dviem porcijoms):

2 anties krūtinėlės
1 kriaušė
50 g lukštentų pistacijų
1/2 ilgavaisio agurko
100 g sultenės ar mėgstamo salotų mišinio

Padažui gaminti reikės:

1 šaukštelio Dižono garstyčių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto raudono vyno acto
1 česnako skiltelės
šiek tiek druskos ir pipirų
Prieš kepant anties krūtinėlę labai svarbu ją palaikyti kambario temperatūroje bent 30-60 min. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros ir pilame šlakelį alyvuogių aliejaus.
Prieš dedant mėsą į keptuvę rekomenduojame padaryti odelėje kelis įpjovimus ir pabarstyti žiupsneliu druskos - po oda esantys riebalai lengviau ištekės, tad odelė bus traški.
Antieną keptuvėje kepame tik iš odelės pusės 7-8 minutes. Kai antienos oda apskrunda, su visa keptuve arba perkėlę mėsą į kepimo indą pašauname į 200 laipsnių orkaitę 8-9 minutėms.
Pasiruošiame padažą: inde sumaišome garstyčias, aliejų, vyno actą ir smulkintą česnako skiltelę. Taip pat pagardiname druska, pipirais ir šiek tiek paplakame su šluotele, kad padažas taptų vienalytis.
Skiltelėmis supjaustome kriaušes ir apkepame jas keptuvėje po 3-4 minutes iš abiejų pusių. Labiausiai tinka grill keptuvė, bet jei neturite - ne problema.
Išilgai perpjauname agurką, išskobiame sėklas ir supjaustome norimos formos gabalėliais.
Iškeptą antieną ištraukiame iš orkaitės, išimame iš kepimo indo ir leidžiame "pailsėti" 10-15 min. Neskubėkite pjaustyti, nes ištekės mėsos sultys ir ji taps sausa.
Plonomis juostelėmis pjaustytą antieną sumaišome dideliame inde su salotomis, agurkais, pistacijomis, keptomis kriaušėmis ir padažu. Tiekiame pačioje gražiausioje savo lėkštėje, pagardiname druska ir pipirais.

Žymos: receptai

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Receptai

Vieno kąsnio sumuštinukai yra išsikovoję sau vietą ant kiekvieno šventinio stalo ir...

Švenčių svečius džiuginantys vieno kąsnio sumuštiniai nuotrauka, foto

Tikriausiai niekas nesiginčys, kad pats skaniausias maistas - pagamintas namuose. Svarbu, kad...

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis nuotrauka, foto

Kaip pasigaminti, pyragėlius su džiovintais grybais ir petražolėmis, paplotėlius su lašiša...

Kūčių vakarienė – nuo tradicijų iki modernių interpretacijų nuotrauka, foto

COVID-19 nustatytas traukinio Vilnius-Klaipėda konduktoriui nuotrauka, foto

Klaipėda, COVID-19 nustatytas „LTG Link“ keleivinio traukinio konduktoriui - kontrolieriui. Rugsėjo 22 dieną...

Kaip galėtų atrodyti Klaipėdos uostui svarbus statinys nuotrauka, foto

Klaipėda, VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija buvo paskelbusi atvirą architektūrinės koncepcijos konkursą...

Pareigūnai atkreipė dėmesį į Slengius nuotrauka, foto

Klaipėda, Šiandien, rugsėjo 30 d. popietę, Klaipėdos kelių policijos pareigūnai Slengiuose vėl tikrino,...

Tuščio kalbėjimo pinklėse: D. Nausėdienės kalbą skaitant nuotrauka, foto

Nuomonės, 907 žodžiai yra daug. Būtent tiek žodžių praėjusį antradienį konferencijoje, graudžiai provincialiai...

Klaipėda, Paskelbta prieš 1 val.

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...