Vasaros receptai. Desertinės sriubos

Vasaros receptai. Desertinės sriubos

Desertinė sriuba gaminama iš trintų vaisių bei uogų, sulčių, sirupo, jogurto, grietinėlės, desertinių ledų, medaus, šokolado, riešutų, cukraus...

Tradicinė duonos sriuba su jogurtu

Jums reikės: 120 g (maždaug 3 riekės) ruginės duonos, 60 g džiovintų abrikosų, slyvų, spanguolių, 1 šaukštelio cinamono, 500 ml vandens, 1 šaukšto medaus, jogurto.

1. Duonos riekes šiek tiek padžiovinkite, apkepkite keptuvėje. Dėkite į puodą, užpilkite verdančio vandens ir palikite 20-iai minučių mirkti.

2. Išmirkusią duoną sutrinkite šakute, suberkite susmulkintus džiovintus vaisius, dėkite medaus, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių, gerai sumaišykite ir virkite ant lėtos ugnies apie 10 min. maišydami. Jei reikia - įpilkite vandens, tačiau sriuba turi būti tiršta.

3. Patiekite, kai sriuba atvės. Tinka valgyti su plakta grietinėle arba natūraliu jogurtu.

Vaisių sriuba su plombyru

Jums reikės: 200 g aviečių, 150 ml abrikosų sulčių, 3 prinokusių kriaušių, 200 g plombyrinių ledų.

1. Dvi kriaušes nulupkite, supjaustykite į 4 dalis, šerdį išmeskite; sutrinkite su abrikosų sultimis.

2. Vieną kriaušę supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į skardą (išklotą kepimo popieriumi) ir dėkite į karštą (160 laipsn. C) orkaitę. Kepkite 15 min.

3. Supilstykite vaisių tyrę į dubenėlius. Plombyrą sukapokite kubeliais ir dėkite į tyrę. Desertą papuoškite keptomis kriaušėmis.

Šalta sriuba su karštomis krevetėmis

Jums reikės: 1 meliono (apie 1 kg), 3 didelių kriaušių, 12 didelių žalių krevečių, gabalėlio (2 cm) šviežios imbiero šaknies, ryšelio kalendros, 1 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės, pusės šaukštelio maltos kalendros, druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų, sezamų aliejaus.

1. Paruoškite krevetes (nuimkite apvalkalus, pašalinkite žarnyno veną). Įtrinkite prieskoniais, apšlakstykite sezamų aliejumi, uždenkite plėvele ir palikite 20 min. pastovėti.

2. Melioną nulupkite, šerdį pašalinkite. Minkštimą supjaustykite. Imbierą nulupkite ir susmulkinkite.

3. Kriaušes nulupkite, šerdį pašalinkite, minkštimą supjaustykite.

4. Kalendros lapus susmulkinkite (kelis palikite papuošti).

5. Į plaktuvą sudėkite melioną, citrinos žievelę, kalendrą ir imbierą. Sutrinkite, kad būtų vientisa masė. Atšaldykite (2 val.).

6. Pamarinuotas krevetes pakepkite ant grotelių gerai įkaitintoje orkaitėje kepimo režimu po 2 min. iš kiekvienos pusės.

7. Sriubą supilstykite į lėkštes, į kiekvieną įdėkite po 3 karštas krevetes, pagardinkite pipirais ir malta kalendra.

Vyšnių sriuba su virtiniais

Jums reikės: 600 g vyšnių, 1 stiklinės miltų, pusės stiklinės cukraus, 2 kiaušinių.

1. Vyšnias, skirtas sriubai, padalinkite perpus. Vienai daliai išimkite kauliukus.

2. Antrą vyšnių dalį sumaigykite. Į ją sudėkite vyšnias be kauliukų. Užpilkite 5 stiklines karšto vandens, įberkite cukraus, užvirinkite ir perkoškite.

3. Paruoškite tešlą (kaip koldūnams), plonai iškočiokite, išpjaukite apskritimus; į kiekvieną dėkite po 1-2 vyšias be kauliukų ir užlenkite kraštus.

3. Prieš patiekdami, virtinius sudėkite į karštą vyšnių nuovirą ir pavirkite apie 10 min.

Melionai su limonadu ir vanile

Jums reikės: vieno bet kurios rūšies meliono (apie 1 kg), 200 ml karbonizuoto limonado, 70 ml saldžių sulčių, pusės citrinos sulčių ir žievelės, 1 vanilės ankšties, ryšelio mėtų.

1. Į aukštą taurę įpilkite limonado. Perpjaukite vanilės ankštį išilgai per pusę. Peilio galu iškrapštykite sėklas į limonadą, įdėkite ir pačią ankštį. Supilkite citrinos sultis ir suberkite citrinos žievelę. Uždenkite stiklinę plėvele ir padėkite į šaldytuvą vienai valandai.

2. Nuskabykite mėtų lapelius ir sudėkite į vandenį su ledo gabaliukais. Kotelius susmulkinkite.

3. Nulupkite meliono žievę, išpjaukite šerdį. Ketvirtadalį supjaustykite smulkiais gabalėliais, likusią dalį stambiau.

4. Iš limonado išimkite vanilės ankštį. Stambesnius meliono gabalėlius sudėkite į trintuvą, supilkite limonadą, sultis ir sudėkite mėtų lapelius. Sutrinkite ir atšaldykite (2-3 val.).

5. Atšaldykite lėkštes. Į kiekvieną įdėkite po keletą smulkiųjų meliono gabaliukų, papuoškite mėtomis.

Vynuogių ir grikių sriuba

Jums reikės: 150 g cukraus, 1 l vandens, 250 g vynuogių, 1 stiklinės grikių, 100 g varškės, 2 kiaušinių, pusės stiklinės džiūvėsėlių, 2 šaukštų sviesto, druskos, 3 gvazdikėlių.

1. Gvazdikėlius užpilkite karštu vandeniu, užvirinkite, kaitrą išjunkite ir palikite pastovėti 20 min.

2. Gvazdikėlių vandenį papildykite paruoštu cukraus sirupu ir pavirkite 5 min. Užpilkite šiuo skysčiu vynuoges.

3. Į karštą pasūdytą vandenį suberkite grikius ir virkite 30 min. Kai sutirštės, suberkite varškę (sutrintą), cukrų ir įmuškite kiaušinius. Sumaišykite ir iš šios košės nulipdykite kukulius; apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir pakepinkite keptuvėje iš abiejų pusių.

4. Sudėkite kukulius į sriubą prieš patiekdami. Į lėkštes dar įdėkite po šaukštą grietinės.

Morkų sriuba su migdolais

Jums reikės: 500 g morkų, 80 g smulkintų migdolų, 80 g razinų, pusės citrinos sulčių ir žievelės, 3/4 l grietinėlės, cukraus, vanilės, vandens.

1. Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Suberkite migdolus, razinas, žievelę, vanilę.

2. Užpilkite verdančio vandens (per pirštą virš morkų) ir virkite ant mažos ugnies 10 min.

3. Įpilkite grietinėlės, citrinos sulčių, įberkite cukraus. Dar pakaitinkite, bet neužvirinkite.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder