Septynios dovanų idėjos šventiniam stalui ir namų jaukumui

Septynios dovanų idėjos šventiniam stalui ir namų jaukumui

Iki gražiausių žiemos švenčių likus visai nedaug laiko, dovanų paieška įgauna pagreitį. Sukantiems galvą kuo pradžiuginti draugus ir artimuosius, patariama rinktis namų jaukumą kuriančias interjero detales.

"Namų interjerui skirtos dovanos - vienos populiariausių, nes jomis lengva pradžiuginti net pačius reikliausius.

Visiems patinka gyventi gražiai, todėl visada smagu po Kalėdų egle rasti ne tik praktišką, bet ir unikalų lietuviško dizaino kūrinį namams. Be to, dovanoti namų jaukumą kuriančias detales - saugu, nes jos lengvai pritaikomos.

Namų kvapai, stilingos žvakės ar konceptualaus dizaino indai - tai vienos populiariausių dovanų, nes kainuoja nedaug, o pradžiuginti gali visą šeimą," - pasakoja viena lietuviško dizaino namų įkūrėjų Inga Ramonienė.

Desertiniai šaukšteliai

Prabangos ir išskirtinumo gerbėjams - "Ž Jewellery" kūrėjo Žilvino Grigaičio naujiena - unikalūs desertiniai šaukšteliai, ant kurių perkelti jo kurtų prabangių segių motyvai.

Kiekvienas šaukštelis - unikalus ir vienetinis, todėl dviejų tokių pat rasti neįmanoma. Tai ne tik prabangi dovana, bet ir namus puošianti interjero detalė.

Nereiklūs augalai

Kartais užtenka nedidelių objektų, kad interjero erdvė taptų žalesnė. Stilingi "Soiree" indeliai su įvairiaspalvėmis samanomis - puiki dovana mėgstantiems augalus, bet neturintiems laiko jais rūpintis.

Šių samanų nereikia nei laistyti, nei purkšti vandeniu ir jos žaviai atrodys tiek dekoruojant stalą, tiek kaip interjero detalė.

"Rio Lindo" - stilingų dovanų kūrėjai - taip pat stebina originalumu. Jų augalams skirti mediniai vazonai primena medžių kamienus. Tai puiki lietuviška dovana draugui, kolegai.

Jaukumui miegamajame

Linkintys saldaus miego artimus pradžiugins jiems padovanoję lietuvių prekės ženklų "LinenMe" ir "WoolMe" produktus.

Lietuviška lininė patalynė ir vilnos pledai su šūkiu "prabanga, pasiekiama kiekvienam" jau spėjo užkariauti visą pasaulį.

Jie buvo pristatyti Niujorko, Paryžiaus, Frankfurto ir daug kitų konceptualiausių namų interjero parduotuvių ir yra geidžiami daugiau nei 50 pasaulio šalių - nuo Didžiosios Britanijos iki Japonijos, nuo Australijos iki Čilės ir net Pietų Afrikos.

Minkšti ir jaukūs pledai bei iš natūralaus lino kuriama patalynė - ideali dovana žvarbiems žiemos vakarams.

Žvakės

Žvakės kuria namų jaukumą ir puošia bet kurį interjerą. Norite padovanoti ne tik gražią detalę, bet ir prasmingą palinkėjimą?

Locals.lt rasite "Smells Like Spells" naujieną - kartu su astrologe Palmyra Kelertiene sukurtą 2019-ųjų metų žvakę.

Šios žvakės paviršiuje įspausti astrologiniai ir maginiai ženklai simbolizuoja ateinančius 2019-uosius metus.

Pasak "Smells Like Spells" kūrėjų, ši žvakė uždegta per sausio 1-osios sutiktuves gali padėti išsipildyti slapčiausiems troškimams.

Be to, tikima, kad ji suteiks energijos ir gebėjimo įveikti iškilusius sunkumus, padės išsikelti naujus tikslus ir pasiekti norimų rezultatų bei kovoti su iškilusiomis kliūtimis.

Namų kvapai

Visiems gera grįžti į kvepiančius namus.

Dar viena naujiena - prekės ženklas "Odoro" šią žiemą pristatė kerinčiu aromatu ir prabangia išvaizda išsiskiriančią kvapų liniją "Bronze Edition".

Šią liniją sudaro namų kvapai "Pačiulio džiazas", "Didingas medis" ir "Tamsos kerai" - net trys aromatai skirtingiems skoniams. Nuo jausmingos romantikos iki sodraus prabangos kvapo.

Ši dovana bet kuriems namams suteiks ne tik jaukaus aromato, bet ir papuoš interjerą - stilingas, net 225 ml talpos buteliukas primena prabangią interjero detalę.

Šventiniam stalui

Paskutinės metų dienos - tikras švenčių maratonas su vaišėmis nukrautais stalais. Jaukioms šeimos ar draugų vakarienėms - puikia dovana taps originalūs rankų darbo indai ar įrankiai, išsiskiriantys savo dizainu ir funkcionalumu.

Vieni tokių - "Pho Ceramics" kuriama keramikinių indų kolekcija.

Dubenėliai - fantastiniai žvėreliai, ne tik žaismingi, bet ir praktiški. Rankų darbo puodeliai tarsi mažos meno skulptūrėlės, tinkamos ne tik puošti namus, bet ir virtuvėje - maistui ar gėrimams, ant palangės augantiems augalams ar brangiausiems papuošalams saugoti.

Lietuvių prekės ženklas "Namuos" savo kūriniuose atskleidžia nuosaikaus dizaino dvelksmą, kurį suteikia natūraliai gamtai būdingos spalvos ir medžiagos.

Meistrų rankų sušildytos, išglostytos, gamtai draugiškos medžiagos iš medžio, lino, odos, molio, žalvario bet kuriuose namuose taps mažute interjero detale, laimę nešančiu simboliu ir aksesuaru.

Pavyzdžiui, Barboros Adamonytės Keidūnės sukurta žalvarinė aukso spalvos blizgi torto mentelė - tikra stalo puošmena, suteiksianti akcentą šventinei vakarienei.

Agnės Kučerenkaitės porcelianiniai indai išsiskiria unikaliu gamybos procesu. Jie glazūruoti panaudojant pramonės metalo atliekas iš tokių vietų kaip dirvožemio ar vandens valymo įmonės.

Agnės Kučerenkaitės indų kolekcijoje metalo atliekos atgimsta kaip meno kūrinių pigmentas ir padeda mažinti kasybą keramikos pramonėje. Visi šie indai ne tik gražūs savo unikalumu, bet ir tinkami sąlyčiui su maistu.

Puošyba žavi ir originalūs NUC puodeliai. Santūriu šiaurietišku stiliumi, kokybe ir funkcionalumu išsiskiriantys šamotinio molio rankų darbo puodeliai puošti lietuvišku Vyčiu.

Keramikės Agnės Kondrataitės indai bei interjero detalės pasakoja unikalią istoriją. Paprastos, neįmantrios ir nenudailintos formos atskleidžia kiekvieno gaminio unikalumą, o subtilūs glazūros spalvų ir formų deriniai lengvai priderinami prie įvairių interjerų. Locals.lt galima rasti ir A. Kondrataitės indų, vazų bei kitų interjero detalių, primenančių žmogaus kūno dalis, suteikiančių interjerui unikalumo.

Ant sienos

Laikrodis ar originalaus dizaino šviestuvas - reikalingas visiems namams. Lietuviškas tvaraus dizaino ženklas "Indi" kuria išskirtinius interjero objektus pasitelkdamas perdirbto popieriaus technologiją.

Ji apgauna net žvitriausią akį - iš pirmo žvilgsnio sunkūs betoniniai ar cementiniai sienų laikrodžiai ir šviestuvai iš tiesų yra lengvi bei jaukūs. Unikalūs, minimalistinio švaraus dizaino objektai kuriami iš perdirbto popieriaus masės.

Namus puošti gamtos motyvais siūlo "Rio Lindo", kuriantys originalius sieninius laikrodžius iš ąžuolo. Jie ne tik pagaminti iš medžio, bet ir patys primena atpjautą jų kamieno dalį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder