Savaitgalio iškyla: 5 idealūs receptai lauko kepsninei

Savaitgalio iškyla: 5 idealūs receptai lauko kepsninei

Krevetės su apelsinų padažu

Jums reikės: 800 g didžiųjų krevečių, 1 apelsino, pusės greipfruto, 3 česnako skiltelių, 250 ml sojos padažo, alyvuogių aliejaus, imbiero šaknies.

1. Krevetes išvalykite, galvas palikite.

2. Paruoškite marinatą: sutarkuokite imbierą, susmulkinkite česnaką, sumaišykite su sojos padažu, greipfruto ir apelsino sultimis, pipirais. Sudėkite krevetes į marinatą ir palikite valandai.

2. Ant medinių iešmelių sumaukite po keletą krevečių, patepkite aliejumi ir dėkite ant grotelių.

Vištienos krūtinėlė

Jums reikės: 4 vištos krūtinėlių, 2 šaukštų citrinos sulčių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, kelių šviežio rozmarino šakelių, 4 česnako skiltelių, 1/4 šaukštelio kmynų, druskos, pipirų.

1. Paruoškite marinatą: citrinos sultis sumaišykite su česnakais, aliejumi, rozmarinu, kmynais, druska bei pipirais. Užpilkite marinatu vištieną ir padėkite į šaldytuvą visai nakčiai.

2. Kepkite vištienos krūtinėles iš vienos pusės apie 5 min., po to apverskite ir baikite kepti.

Daržovės su mocarela

Jums reikės: 1 baklažano, 1 cukinijos, 2 paprikų - raudonos ir geltonos, vyšninių pomidorų, 6 šaukštų alyvuogių aliejaus, 125 g mocarelos, sėjamosios gražgarstės (rukolos), citrinos sulčių, pipirų.

1. Daržoves nuplaukite ir supjaustykite (išskyrus pomidoriukus), apšlakstykite 1 šaukštu aliejaus ir užberkite pipirų.

2. Sudėkite ant grotelių, apkepkite, perdėkite į lėkštę, užberkite sėjamosios gražgarstės, papuoškite mocarela.

Figos, įdarytos rikota

Jums reikės: 8 figų, 125 g rikotos, 3 šaukštų migdolų drožlių, 2 šaukštų medaus, 2 šaukštų cukraus pudros, 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto, 1 cinamono lazdelės, žiupsnelio cinamono miltelių, 1 šaukštelio apelsinų žievelės.

1. Į gilią keptuvę įdėkite medaus, cinamono lazdelę ir įpilkite 4 šaukštus vandens. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sumažinkite kaitrą.

2. Kai išgaruos pusė skysčio, išimkite cinamono lazdelę ir suberkite migdolų drožles.

3. Rikotą, cukraus pudrą, vanilę, maltą cinamoną, citrinos žieveles sumaišykite.

4. Figas supjaustykite į 4 dalis ir įdarykite sūrio mase. Užpilkite sirupo. Kepkite ant kepsninės, kol migdolai parausvės, o figos išskirs sultis.

5. Leiskite atvėsti. Užpilkite likusio sirupo ir patiekite.

Obuoliai ir moliūgai su kariu

Jums reikės: 500 rūgščių obuolių, 50 g moliūgų, alyvuogių aliejaus, kario.

1. Obuolius perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį.

2. Moliūgus supjaustykite piršto storio juostelėmis.

3. Sudėkite viską į puodą, užberkite kario, kelis šaukštus aliejaus, sumaišykite, dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų.

2. Kepkite ant grotelių 7-8 min.

Lašišos kepsniai

Jums reikės: 5 lašišos gabaliukų, 180 g sviesto, alyvuogių aliejaus, česnako, kalendros ir kitų prieskonių pagal skonį.

1. Sudėkite lašišą ant lentutės, gausiai patepkite aliejumi ir užberkite prieskonių. Palikite 10-iai minučių.

2. Kepkite lašišos gabaliukus ant grotelių po 4-5 min. iš abiejų pusių, perdėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite 5 min.

3. Apšlakstykite lašišą citrinų sultimis ir patiekite su šviežių daržovių salotomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder