Rankų ir nagų priežiūra rudenį

Rankų ir nagų priežiūra rudenį

Kad rankos liktų švelnios tarsi vasaros prisiminimas, vos tik ruduo pradėjo rodyti savo charakterį, nedelsdamos pasirūpinkite, kad rankinėje atsidurtų pirštinės ir kremas.

Nuo šiol kasdien nagų odeles patepkite kremu, kad nešerpetotų, nes tai kenkia ir nagams. Vasarą pakako nagų blizgio, o dabar pradėkime naudoti ir laką - jis padeda juos apsaugoti nuo lūžinėjimo ir sluoksniavimosi.

Vėsiuoju metų sezonu rankų kremą pasidėkite šalia muilo vonioje ir šalia indų ploviklio virtuvėje. Jo turėkite ir darbo stalo stalčiuje.

Jei norite, kad rankos būtų švelnios ir dailios, kiekvieną kartą, kai jas nusiplaunate, patepkite kremu.

Venkite skaidraus rankų muilo. Verčiau naudokite tokį, kuris atrodo kaip pienas. Skaidrus muilas dažnai turi chemikalo triklosano. Jo esama ir vadinamuosiuose antibakteriniuose muiluose. Verčiau rinkitės tokį, kurio ingredientai natūraliai apsaugo nuo bakterijų, pvz., su arbatmedžio ar eukaliptų aliejumi.

Niekuomet neplaukite rankų labai karštu arba labai šaltu vandeniu: karštas rankas sausina, šaltas staigiai susiaurina ir po to išplečia kapiliarus.

Būkite atsargios sklaidydamos popierius, atplėšdamos laiškus, atidarydamos skardinę, spausdindamos klaviatūra: visa tai silpnina nagus, ir jūs rizikuojate juos pažeisti.

Vokus atplėškite tik naudodamos peiliuką arba žirkles, o klaviatūros mygtukus spaudykite pirštų pagalvėlėmis, ne nagų galiukais.

Prieš pradėdamos darytis manikiūrą, paruoškite nagus: per pusę perpjaukite citriną, įkiškite į ją pirštus ir pasukiokite - taip nagą išvalysite ir dezinfekuosite.

Visus nagų priežiūros įrankius kruopščiai valykite. Dažnai keiskite nagų dildę. Mikrobai ir bakterijos nusėda ant įrankių ir kenkia nago sandarai, ką jau kalbėti apie tai, kad gali sukelti infekciją.

Jeigu lankotės pas manikiūrininkę, neleiskite jai liesti savo rankų nesterilizuotais įrankiais.

Jeigu ant rankų atsirado žaizdelė ar atplyšo odelė - dezinfekuokite. Įaugusius nagus kirpkite ir gydykite kuo greičiau.

Atsakingai rinkitės nagų ir rankų priežiūros produktus. Nenaudokite tokių, kurių sudėtyje yra formaldehido ar tolueno. Jie kenkia ne tik nagams, bet ir visam jūsų organizmui.

Nenaudokite per daug nagų lako valiklio. Suvilgykite minimaliu jo kiekiu vatos diskelį ir valykite tik nagus, vengdamos liesti rankų odą.

Jei jūsų nagai geltonuoja, kuriam laikui nustokite naudoti nagų laką.

Atminkite, kad odelės neturi būti stumiamos per toli nuo nago - nekankinkite jų. Nukirpkite tik tas, kurios pačios ima atsiskirti nuo nago. Jokiu būdu neplėškite atplyšusios odelės - visuomet ją nukirpkite ir stenkitės nepažeisti odos aplink.

Dailindamos nagus dilde jiems suteikite ovalo formą - taip jie mažiau sluoksniuosis ir rečiau atplyš.

Jei jūsų nagas atrodo pakitęs, ir ne į gerąją pusę, pasikonsultuokite su dermatologu. Nors tai - tik nagas, bet kokia infekcija gali pakenkti jūsų sveikatai!

Rudenį dažniau išbandykite rankų kaukes. Ištepkite jomis rankas ir nagus, tuomet rankas apriškite polietileno maišeliais ir kurį laiką palaikykite.

Kad rankos būtų švelnios, nagai - stiprūs, gerkite daug vandens, vartokite daug vitamino C turinčių maisto produktų ir venkite riebalų bei angliavandenių pertekliaus.

Natūralios priemonės

* Suminkštinti rankų odą padeda acto ir augalinio aliejaus mišinys (1:1).

* Vandeniu atskiestas krakmolas (1 šaukštelis - 1 litrui) - puikus vaistas suskirdusioms rankoms.

* Ypač sausai, šalčio ir vėjo pažeistai odai rekomenduojamos aliejaus vonelės. Apvyniokite rankas servetėlėmis, suvilgytomis šiltu aliejumi, apsimaukite medvilnines pirštines ir pabūkite taip apie valandą. Paskui nuvalykite rankšluosčiu.

* Nuo pigmentinių dėmių padeda kiek pašildytas ricinos aliejus. Trinkite juo rankas kas vakarą apie mėnesį.

* Jauninančią kaukę rankoms galima pasigaminti iš 1 kiaušinio, 1 šaukštelio avižų miltų ir 1 šaukšto medaus. Patepkite šia košele rankas prieš naktį ir apsimaukite medžiagines pirštines. Rytą jūsų rankos bus švelnios tarsi šilkas.

* Iš saliero šaknies galima pasigaminti tonizuojančią kaukę. Užpilkite litru vandens, pavirinkite pusvalandį, perkoškite, panardinkite rankas ir palaikykite 15-20 min. Tada nušluostykite ir užtepkite riebaus kremo.

* Kad rankų oda taptų aksominė, kartą per savaitę 5 minutes pamirkykite jas bulvių nuovire, įpylę į jį augalinio aliejaus.

* Kartą per savaitę atlikite rankų šveitimo procedūrą. Ji padeda atsinaujinti odai. Jeigu oda sausa, rinkitės priemones su ypač smulkiomis dalelėmis, kad nepažeistumėte odos.

* Pasigaminkite šveitiklį pačios. 1 šaukštą alyvuogių aliejaus sumaišykite su cukrumi ir trinkite masę sukamaisiais judesiais apie 2 minutes. Nuplaukite šiltu vandeniu ir patepkite rankas drėkinamuoju kremu.

* 3 šaukštus kavos tirščių sumaišykite su jūros druska, medumi ir alyvuogių aliejumi. Galite įlašinti kelis lašus eterinio citrinų aliejaus.

* Greitoji pagalba sudiržusioms rankoms - druskos šveitiklis. 2 šaukštus grietinės sumaišykite su smulkia druska, masę patrinkite tarp delnų, tada įtrinkite rankų paviršių, pamasažuokite kelias minutes. Nuplaukite šiltu vandeniu be muilo ir užtepkite drėkinamojo kremo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder