Pusryčiams netinka

Pusryčiams netinka

Avižiniai dribsniai, jogurtas, bananai... Kai kurie produktai, reklamuojami kaip idealūs pusryčiai, pasak dietologų, nėra pati geriausia išeitis skubiai užkąsti ryte.

Kokių produktų negalima valgyti tuščiu skrandžiu?

Avižų dribsniai, "greitos" košės

Šie produktai padidins cukraus kiekį kraujyje, tačiau jis labai greitai sumažės, sukeldamas stiprų alkio pojūtį, ir jums teks anksčiau valgyti pietus. Be to, Australijos mokslininkai yra nustatę, kad reguliariai valgant avižų dribsnius, juose esanti fitino rūgštis ima trikdyti kalcio pasisavinimą.

Bandelė su džemu ar šokoladu

Nemanykite, kad cukrus ar šokoladas pakels jums nuotaiką. Nieko panašaus: patekęs į tuščią skrandį, jis suerzins kasą ir ši ims gaminti insuliną, dėl to nukris cukraus kiekis kraujyje, ir nuotaika subjurs... Be to, nuolat valgomas saldus, riebus ir angliavandenių gausus maistas ilgainiui nualina kasą.

Jogurtas

Šį produktą ypač mėgsta sveikuoliai. Tuščiu skrandžiu suvalgytas jogurtas sveikatai nepakenks, tačiau ir naudos jums neduos (išskyrus kalorijų). Jogurte esančios virškinimą skatinančios bakterijos gali būti naudingos, kai skrandyje jau yra maisto.

Bananai

Juose esama magnio ir kalcio, kurie veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Būtent todėl suvalgius bananų tuščiu skrandžiu gali sutrikti magnio ir kalcio pusiausvyra organizme. Tai provokuoja širdies ir kraujagyslių sistemos veiklos sutrikimus.

Apelsinų sultys

Citrusinių vaisių sultys netinka pusryčiams dėl tos pačios priežasties: rūgštis dirgina skrandžio gleivinę. Nuolat gerdami rūgščias sultis tuščiu skrandžiu rizikuojate susirgti gastritu, opalige ar kita virškinimo sistemos liga.

Kava

Nepilkite šio skysčio į tuščią skrandį, nes kofeinas skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, kurios, kai nėra maisto, graužia gleivinę ir gali sukelti gastritą. Pienas, įpiltas į kavą, situacijos anaiptol nepagerins: toks derinukas grasina virsti akmenimis kepenyse.

Šalti gėrimai

Šalti ir gazuoti gėrimai taip pat dirgina skrandžio gleivinę, be to, susiaurina kraujagysles ir pablogina kraujo apytaką, - tai trukdo gerai suvirškinti maistą. Iš ryto gerkite kambario temperatūros virintą vandenį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder