Patarimai, kaip namuose užsiauginti ananasą

Patarimai, kaip namuose užsiauginti ananasą

Klaipėdietė Bela Balčiūnienė, namuose užauginusi tropinį vaisių - ananasą, - dalinasi patarimais, kaip reikia prižiūrėti augalą, kad jis sukrautų vaisius. Jos teigimu, ypatingų sąlygų ir priežiūros ananasas nereikalauja.

Prieš penkerius metus Belai paprastą ananasą iš parduotuvės gimtadienio proga nupirko vyras. Pasiūlė pamėginti jį užsiauginti patiems. "Suvalgiusi vaisių, nupjoviau jo viršūnę ir pasodinau į vazoną. Gana greitai jis pradėjo leisti šaknis", - pasakoja pašnekovė.

Nors augo ir žaliavo, egzotinis auglas vaisių ilgą laiką nekrovė ir tik šiemet, jam pražydus, pasirodė pirmasis ananasas. Pats vaisius auga ganėtinai greitai. Bela tikina, kad už kelių mėnesių, kai tik pageltonuos, jau bus galima ir paskanauti.

Ananasas nereikalauja ypatingos priežiūros. Mėgsta drėgmę. Žemė visiuomet turi būti šiek tiek drėgna. Pašnekovės teigimu, tai nėra lepus augalas.

"Stengiausi visada laistyti, nors būdavo ir taip, kad tegdavo išvažiuoti ir kelias savaitės jis likdavo be vandens, net žemė visa išdžiūdavo, bet vos tik jį palaisčius jis vėl atsigaudavo", - sakė B. Balčiūnienė.

Apie jo auginimą ir priežiūrą Bela nieko nežinojo. Augino kaip išmanydama ir tik kelis kartus per mėnesį patręšdavo mineralinėmis medžiagomis, kuriomis tręšdavo ir kitus sodo augalus. Sode augino ir arbūzus. Jie, deja, nebuvo itin saldūs. Bela tikisi, kad ananasas bus saldesnis. Prieš ragaudama jį palauks, kol sunoks daugiau vaisių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder