Nusibodo dietos? Sėskite ant dviračio!

Nusibodo dietos? Sėskite ant dviračio!

Šiltuoju metų laiku važinėjimas dviračiu yra kone idealus būdas sulieknėti ir pagerinti sveikatą. Ginčytis sunku – juk minti pedalus gryname ore yra daug smagiau, negu prakaituoti sporto salėje. Važiavimas dviračiu teigiamai veikia emocinę žmogaus būklę, stiprina nervų sistemą, lavina raumenis ir tirpina riebalus. Jeigu šia veikla užsiimsite reguliariai, labai greitai pastebėsite, kad sustiprėjo kojų raumenys, pagerėjo kvėpavimo, širdies ir kraujagyslių sistemos veikla ir rūbai tapo laisvesni (ypač – sėdmenų ir klubų srityje).

Jeigu antsvorio daug, važinėti dviračiu reikėtų kiekvieną dieną. Skirkite tam po valandą ar pusantros, ir jūsų figūra taps daug gražesnė. Kad organizmas spėtų adaptuotis, iš pradžių treniruotės turėtų trukti ne ilgiau kaip po 15–30 minučių. Na, o kad poveikis būtų dar geresnis, pradėkite sveikai maitintis. Atminkite, kad neverta sėsti ant dviračio iš karto po valgio, kaip ir pulti valgyti po treniruočių. Pamatysite – rezultatų ilgai laukti nereikės.

Tikriausiai kyla klausimas: o kiek taip galima numesti svorio? Važiuojant dviračiu per valandą sudeginama nuo 400 iki 800 kalorijų – tai priklauso nuo maršruto sudėtingumo ir važiavimo greičio. Jeigu kilsite į kalną, o ne tolygiai važiuosite asfaltu, natūralu, kad krūvis bus didesnis, kaip ir tuo atveju, jeigu pedalus minsite greičiau. Vis dėlto specialistai rekomenduoja kaitalioti greitą važiavimą su lėtu – taip poveikis bus geresnis.

Atminkite, kad treniruokliai tikro dviračio neatstos, tačiau jeigu dėl kokių nors priežasčių jo neturite ar negalite juo važiuoti, nusiminti neverta. Treniruokliai – gana nebloga alternatyva, turinti savų privalumų. Tereikia juos išnaudoti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder