Nenorite pirkti dovanų? 10 idėjų pagaminti jų patiems

Nenorite pirkti dovanų? 10 idėjų pagaminti jų patiems

Artėjančios šventės ne tik kelia džiugesnį, bet ir dažną priverčia sunerimti: ar užteks finansų ir laiko pasirūpinti dovanomis? Siūlome jų pagaminti patiems – tokiu būdu dovana taps ne tik pigesnė, bet ir nuoširdesnė. Gamindami rankų darbo dovanas atsipalaiduosite, o jei įdarbinsite ir kitus šeimos narius, kartu prasmingai ir smagiai praleisite laiką.

Žvakė

Žvakių šviesa bet kokiai erdvei suteikia šilumos ir jaukumo. Jei žvakę nuspręsite pagaminti savo rankomis, turėsite sugalvoti, kokios ji bus spalvos, kvapo ir formos. Juk dovana, į kurią įdėta dalelė savęs, – dvigubai mielesnė! Beje, sykį išmokę žvakes pasigaminti patys, niekada nebenorėsite jų pirkti parduotuvėje.

Rėmelis su žemėlapiu

Pažįstate žmogų, pamišusį dėl kelionių? Žinoma, gavęs dovanų lėktuvo bilietą, kelionių entuziastas tikrai apsidžiaugtų, bet jūs galite išsisukti ir pigiau, pradžiugindami savo bičiulį ne ką mažiau. Įrėminkite jam žemėlapį! Telieka pagalvoti, kurioje pasaulio vietoje jūsų bičiulis labiausiai mėgsta lankytis. O gal nuspręsite įrėminti žemėlapį vietos, kurią jūsų bičiulis visada norėjo aplankyti?

Muilas

Muilo gamyba tikrai ilgai netruks, o rezultatas džiugins ir jus, ir tą, kurį apdovanosite šia kvapnia ir nuoširdžia staigmena. Kaip muilas kvepės ir atrodys – jūsų išmonės reikalas. Pasigaminkite kelis gabalėlius muilo ir dailiai sudėję juos vieną ant kito perriškite kaspinu. Gražu ir paprasta.

Receptų rinkinys

Anksčiau būdavo įprasta tradicinius šeimos receptus perduoti iš kartos į kartą. Kodėl šio gražaus papročio neatgaivinus? Sudarykite visų savo mėgiamiausių senelės ar kito jaučiančio aistrą maisto gamybai šeimos nario patiekalų receptų rinkinį. Nėra jokių abejonių – gavę tokią dovaną artimieji maloniai nustebs!

Vonios burbulas

Norint pasilepinti kvapnioje vonioje, visai nebūtina lėkti į prabangią kūno priežiūros priemonių parduotuvę pirkti vonios reikmenų. Putojantį vonios burbulą galima lengvai pasigaminti namuose. Jūsų pačių rankomis sukurtas vonios burbulas ir nuoširdus linkėjimas nepamiršti atsipalaiduoti darbų sūkuryje – puiki dovana po egle!

Vokas-apkabinimas

Ši dovanos idėja turėtų ypač patikti vaikams. Toli gyvenančius draugus arba šeimos narius pralinksminkite tikru kalėdiniu laišku-apkabinimu. Ištieskite dovanų popierių ant grindų, atsigulkite ir padėkite ant jo savo rankas. Jūsų pagalbininko užduotis – jas apvedžioti. Iškirpto rankų kontūro viduryje priklijuokite voką, popieriniais delnais jį „apglėbkite“ – priklijuokite pirštus viršutinėje pusėje. Tai bus šventinis didelės jūsų meilės įrodymas!

Instagramo kalendorius

Pasaulyje, kuris sukasi apie socialinius tinklus, originali dovanos bičiuliams ar artimiesiems idėja – instagramo kalendorius. Atrinkite gražiausias praėjusių metų nuotraukas, publikuotas instagrame, ir gaminkite kalendorių – užklijuokite po išryškintą nuotrauką ant kiekvieno ateinančių metų mėnesio lapo. Tas, kuriam padovanosite šią prasmingą dovaną, dar kartą galės prisiminti nepakartojamas akimirkas, išgyventas drauge su jumis.

Atvirukas

Kada paskutinį kartą siuntėte kam nors atviruką? O pačių pagamintą? Niekada? Tuomet imkite į rankas siūlą, adatą ir pradėkite – popieriuje išsiuvinėti kalėdinę eglutę sugebės net ir tas, kuris gyvenime nematė adatos iš arti. Visai nesunku sugalvoti ir kitų būdų pagaminti atviruką savo rankomis: dėliokite mozaiką, priklijuokite gyvų eglės šakelių... Fantazijai ribų nėra.

Fotodėlionė

Turite bičiulį, kuris geba sudėti net 1 000 detalių dėlionę ir tuo mėgaujasi? Nustebinkite jį savo pačių rankomis pagaminta dėlione su išrinktu vaizdu! Įspėjimas – šiam projektui įgyvendinti prireiks nemažai kantrybės, tad jei dar nesate to darę, nepradėkite nuo 1 000 detalių.

Sausainėliai stiklainyje

Artėjant šventėms, užplūsta noras visus aplinkui apipilti dovanomis. Deja, piniginė gali tam nepritarti. Tačiau išeitis yra! Jūs tikrai galite apdovanoti visus savo draugus, artimuosius, 17 pusbrolių ir pusseserių, 12 tetų ir dėdžių ir dar kaimynus. Prireiks tik stiklainiukų, papuošimų ir kantrybės kepant daugybę sausainių...

Parengta pagal užsienio spaudą.


Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder