Maža vonia - ne nuosprendis!

Maža vonia - ne nuosprendis!

Mažas plotas - tai tas "akmuo", į kurį dar ir šiandien sudūžta daugelio svajonė turėti jaukią vonią. Kuriam laikui, sujungus vonią su tualetu, situaciją pavyksta pakeisti į gera, tačiau net ir tada daugumai būsto šeimininkų atrodo, kad baldai vonioje dėl riboto ploto yra neprieinama prabanga, ir apsiribojama keliomis lentynomis...

O ką tuomet daryti tiems, kas dėl įvairių priežasčių nesiryžta sujungti sienų ir taip praplatinti vonią? Svajoti apie jaukumą, vartant "Gorenjė", "Ikea" ar kitų žymių vonios baldų gamintojų katalogus, o tuo metu laikyti skalbinių pintinę prieškambaryje?

Vonios apstatymas - nelengva užduotis

Tiesa ta, kad baldų pirkimas voniai, kurios plotas neviršija 4 kv. metrų, - primena galvosūkį. Tačiau ne todėl, kad mažoms vonioms skirtų baldų negalėtume rasti prekyboje.

Tų pačių minėtų žymiausių pasaulio baldų gamintojų salonuose neabejotinai rastume mažagabaritinių baldų, be to, greičiausiai tai bus išties įdomūs ir patogūs baldai, o ne banalios spintelės ir staliukai.

Visgi yra keletas gudrybių, kurias verta žinoti einant pirkti mažai voniai tinkamų baldų.

Mažos vonios baldai

1. Pakabinamais baldais "atsikovojame" vietą. Geriau būtų, jei rinktumėtės pakabinamus vonios baldus (bent jau dalį jų). Jie vizualiai padidina plotą, daro interjerą "lengvesnį" ir leidžia patogiau tvarkyti patalpą. Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į spintelių modelį, lentynas ir apvalios formos staliukus: visa tai jums padės komfortabiliau judėti vonioje.

Jei vis dėlto vonios kambariui nupirksite ant grindų statomus baldus - rinkitės modelius ant aukštesnių kojelių. Baldai, "atplėšti" nuo grindų, turi dar vieną neabejotiną pliusą - jokios vandens balos jiems nebaisios. Taigi galite nebijoti dėl gražios spintelės likimo pastatydami ją kad ir šalia dušo kabinos.

2. Veidrodiniai ir šviesūs paviršiai dovanoja daugiau ploto. Ne vienam norėtųsi, kad vonios kambarys džiugintų savo dizainu pasirinkus ryškias spalvas. Tačiau pirkdami baldus mažai voniai atminkite, kad ryški spalva, ir ypač tamsi, "suvalgys" jau ir taip mažą jūsų vonios plotą.

Padovanokite savo vonios kambariui ir stilių, ir papildomo ploto pojūtį pasirinkdami šiltus, karamelinius ar pastelinius atspalvius.

Atminkite, kad baldai su veidrodiniu paviršiumi, iš dalies ar ir visiškai stikliniai baldai - geriausias variantas itin mažai voniai (2,6-3 kv. metrų).

3. Plotą išnaudokite maksimaliai. Naudodamiesi ankstesniais dviem patarimais, nepabijokite užimti baldais bet kurio laisvesnio kampelio vonioje. Sieninę spintelę-penalą pastatykite kampe, patogią spintelę su ištraukiamais stalčiais - po kriaukle, veidrodinę - virš jos.

Jei lubos gana aukštos, tai net virš dušo kabinos galima įrengti lentyną retai naudojamiems daiktams.

Iš pirmo žvilgsnio nepatogios nišos ir kiti architektūriniai minusai, tokie kaip papildomi kampai patalpoje, taip pat gali būti tinkamai išnaudojami. Geriausias sprendimas - užsakyti nestandartinius baldus, o, atsižvelgiant į mažus parametrus, išlaidos neturėtų būti didelės.


Jei vonioje vyksta remontas...

Labai protingas sprendimas būtų pertvarkyti santechnikos mazgą. Taip jūs laimėsite šiek tiek brangių centimetrų, ir baldai nestovės sugrūsti kaip anksčiau. Jūsų koziris kovoje dėl laisvesnio ploto gali būti:

- konsolinė vandentiekio sistema;

- kuo mažesnė ir atviresnė kriauklė, arba gali būti su nedidele kolona, slepiančia vamzdžius;

- kampinė vonia ar dušo kabina;

- klozetas su rėmu, pasislepiančiu už gipso kartono konstrukcijos.

Labai inovatyvų ir praktišką daiktą galima pamatyti ir nusipirkti NIC prekybos centre esančiame salone "VILPRA". Salono specialistai pristato ispanų santechninės įrangos gamintojo "Roca" unikalų projektą W+W (angl. "washbasin" + "water closet") - inovatyvią ir išradingą koncepciją, sujungiančią du esminius vonios kambario elementus (praustuvą ir unitazą) į vieną įrenginį.

Praustuvo ir unitazo sujungimas į viena leido įgyvendinti naują "pakartotinio vandens panaudojimo" technologinę idėją, leidžiančią sutaupyti iki 25 proc. suvartojamo vandens ir tokiu būdu prisidėti prie aplinkos tausojimo. W+W pakartotinai panaudoja iš praustuvo nutekantį vandenį: specialiose filtravimo ir valymo sistemose pašalinus nešvarumus ir kenksmingas bakterijas, vėl geros kokybės vanduo suteka į unitazo vandens bakelį ir yra naudojamas nuplovimui.

Pasinaudokite bent keliais patarimais ir, gali būti, savo mažytėje vonioje jausitės gana jaukiai ir komfortabiliai.

Specialisto komentaras

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis dušą, vonią ar maišytuvus? Konsultuoja UAB "Zaveros" specialistai.

• Jei ketinate įsirengti dušo kabiną, atkreipkite dėmesį, kad normali dušo kabina turi būti 1 000 cm x 1 000 cm. Kai ji mažesnė - jautiesi suspaustas tarp sienų.

• Siūlome apsvarstyti ir kompromisinį "du viename" variantą - vonią su pritvirtinama dušo sienele ar sienelėmis. Ji tinka tiek standartinio daugiabučio, tiek erdvaus namo vonios kambaryje.

• Kokią vonią rinktis? Siekiantiems geriausio kainos ir kokybės santykio patariame rinktis akrilinę vonią. Ją patogu ir lengva eksploatuoti, ji gana patvari, turi gerą šiluminę varžą.

• Kaip taupyti vandenį? Yra praustuvo maišytuvų, sukonstruotų taip, kad taupytų vandenį, nes paprastai visas leidžiamas vanduo išbėga, o panaudojama tik maža jo dalis. Vonios maišytuvuose taupymo nebereikia, nes per trumpą laiką turi pribėgti didelis vandens kiekis. Dažnai žmonės išmeta praustuvą ir palieka tik vonią. Tai ne tik nepatogu, nes reikia lenktis, tenka dažnai valyti, bet ir sunaudojama daugiau vandens.
Norintiems įsirengti ar atnaujinti savo vonios kambarį, dabar tai padaryti ypač palankus metas. Bendrovė "Zavera", valdanti didžiausią specializuotą santechnikos saloną Klaipėdoje, pavadinimu "Santechnikos planeta", siūlo įsigyti santechnikos įrangą net iki 50 procentų pigiau. Labiausiai sutaupysite pirkdami brangiausią įrangą, kaip antai vonias, dušo kabinas, taip pat - vandens maišytuvus ir pan.

Norime pakviesti į mūsų saloną visus, norinčius ypatingai ir išskirtinai įrengti savo vonios kambarį (UAB "Zavera" salonas  "Santechnikos planeta", Šilutės pl. 83, Klaipėda, tel. 340910).

Jūs galėsite išsirinkti tokias prabangias prekes, kurių nerasite jokioje kitoje parduotuvėje ar salone.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder