Kodėl norisi sūraus maisto?

Kodėl norisi sūraus maisto?

Liaudies medicina teigia, kad stiprus alkoholio poreikis susijęs su kalio trūkumu organizme. Puikus kalio šaltinis yra medus.

Rūgštys padeda suvirškinti maistą, pasisavinti jį žarnyne. Kai vartojama per daug rūgšties, žmogus tampa liesas, raukšlėtas, silpsta sąnariai ir regėjimas, mažėja vyrų vaisingumas.

Po sunkios darbo dienos žmogus su malonumu išgeria butelį alaus, kuris sukelia rūgščią reakciją.

Protinį darbą dirbantis žmogus prieš vakarienę mėgsta išgerti taurę vyno.

Tai natūralus potraukis tiems alkoholiniams gėrimams, kurie sukelia rūgščią reakciją. Iš visų alkoholinių gėrimų vynas ir alus sukelia didžiausią rūgštingumą (ph 4,5). Tokią pat reakciją sukelia ir kava bei arbata.

Tikriausiai iš dalies ir dėl šios priežasties mes taip mėgstame šiuos gėrimus. Tačiau susirgus rekomenduojama gerti tik arbatą.

Aštrumas nuveja melancholiją

Apskritai organizme rekomenduojama palaikyti rūgščią reakciją vietoj šarminės. Kokiu būdu? Kasdien reikia vartoti rūgščių produktų. Tai obuolių actas, turintis visų obuoliui būdingų savybių.

Vartojimo būdas: 1-2 arbatinius šaukštelius įpilti į stiklinę vandens ir gerti kartą ar du karus per dieną. O kasdien išgerta vynuogių ar obuolių sulčių stiklinė aprūpins organizmą kaliu.

Aštrus skonis iš organizmo padeda išsiskirti tulžiai, gleivėms, nedideliam kiekiui riebalų, padeda virškinti maistą. Kai aštrumo trūksta, prasideda skausmai rankų ir kojų raumenyse, kaulai tampa trapūs.

Gerklėje būna sausa, džiūsta lūpos. Organizme kaupiasi juoda tulžis ir žmogus tampa niūrus, dirglus, melancholiškas.

Sūrumas pagerina nuotaiką, padeda išskirti tulžies perteklių. Jeigu maiste labai mažai druskos, tai kraujas nesulaiko vandens, jis susilaiko audinyje, atsiranda pabrinkimų ir pan.

Žmonės, kurie vartoja labai mažai druskos, pasižymi lėtesniu mąstymu, būna ne tokie kūrybingi.

Pakankama druskos koncentracija reikalinga normaliam raumeninio audinio darbui, širdies, skrandžio, žarnyno organams ir kraujo indams.

Kaip kalis ir chloras, taip ir druska reikalinga susidarant šlapimui ir išsaugant organizme drėgmę.

Druska labai svarbi susidarant prakaitui, kuris iš organizmo pašalina šlakus.

Druska naudinga sergant daugeliu chroniškų ligų: žemu kraujo spaudimu, sumažėjusiu skrandžio rūgštingumu, tulžies kanalų hipokinezija, chronišku nukraujavimu, skysčių ir druskų praradimu (tai nulemia karštas klimatas, tvanki patalpa darbe), depresija, chronišku nuovargiu.

 

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder