Kitokia eglutė

Kitokia eglutė

Vieni svajoja apie baltas Kalėdas (kurios ir Lietuvoje jau nevisada būna baltos...), o kiti nori ko nors priešingo. Šiemet padaugėjo žmonių, ypač užsienyje, kurie Kalėdoms renkasi juodą dirbtinę eglutę. Ji praminta "goth tree", kas išvertus iš anglų kalbos reikštų gotikinė eglutė, gotikinis medelis.

Ir nors iš pavadinimo atrodytų, kad tokia eglutė tiktų tik šaltam betonui, yra atvirkščiai - ji integruojama į įvairaus stiliaus namus.

Taigi kaip puošti tokią eglutę?

Variantų yra įvairių. Radikalaus minimalizmo gerbėjams užtektų papuošti tokią eglutę šaltos arba šiltos spalvos lempučių girliandomis.

Netgi ne spalvotomis. Neradikalaus minimalizmo gerbėjai gali dar papuošti ją sidabro, juodos ir baltos spalvos žaisliukais arba derinti auksinio ir sidabrinio atspalvių žaisliukus ir taip išlaikyti vientisumą.

Na, o likusieji gali negalvoti apie monochromatiką ir rinktis ką nors ryškaus, netgi pasitelkti eklektiką, derinti skirtingo stiliaus žaisliukus ir lemputes.

Svarbu, kad būtų gražu ir nestovėtų ant kičo slenksčio.

Tokia eglutė gali priminti žvaigždėtą naktį ar apskritai kosmoso platybes, būti elegantiška ir moderni, ir turbūt tai būtų esminis juodos eglės akcentas, tačiau ji lygiai taip pat gali būti papuošta kaip tradicinė Kalėdų eglė, asocijuotis su vaikystės Kalėdų nostalgija.

Anaiptol neskatiname mesti senosios eglės į konteinerį ir pulti pirkti naujos - tai labiau idėja tiems, kurie šiemet nori atsinaujinti, rinktis ką nors modernesnio ar netgi romantiško ir pritrūko idėjų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder