Kelionių organizatoriai įvardijo Turkijos viešbučius, kuriuose rasite geriausią kainos ir kokybės santykį

Kelionių organizatoriai įvardijo Turkijos viešbučius, kuriuose rasite geriausią kainos ir kokybės santykį

DELFI nusprendė sudaryti geriausių Turkijos viešbučių, tinkamų poilsiui su vaikais, sąrašą. Dažniausiai tai – viešbučiai su didžiulėmis nuosavomis teritorijomis, turinčiomis savą paplūdimio juostą ir, žinoma, didelį maitinimo tipų pasirinkimą, kas ypač svarbu keliaujant su vaikais. Tokios sąlygos leidžia sukurti poilsiui su vaikais tinkamą infrastruktūrą, kurioje viskas – nuo lauko pramogų iki viešbučio kambarių įrengimo yra pritaikyta ir patiems mažiausiems kurortų svečiams.

Skirtingi poilsinių kelionių organizatoriai įvardijo, kurie jų siūlomi viešbučiai – tikra idiliškų atostogų oazė, siūlanti gerą kokybę bei platų pramogų spektrą. Taigi, kaip tokį išsirinkti?

Prieš planuojant kelionę su vaikais reikėtų pasidomėti kiek laiko truks skrydis iki pasirinkto oro uosto, koks atstumas ir kiek laiko užtruks pervežimas iki viešbučio. Keliaujant su mažais vaikais, kelyje praleistas laikas turi nenuvarginti per daug nei vaikų, nei tėvų.

„Ne mažą vaidmenį suvaidina ir pačios šalies, keliavimo datos pasirinkimas – koks tuo metu bus oras, kokia vidutinė oro temperatūra ir pan. Dauguma viešbučių, kurie yra orientuoti šeimų su vaikais poilsiui, jau yra pasirūpinę daugeliu detalių, kurios palengvina viešnagę su mažais vaikais ir siūlo paslaugas/pramogas skirtas mažiesiems: vaikų klubai, vaikiškas maitinimas viešbučio restoranuose, vandens kalneliai, specialūs skyriai baseinuose mažiesiems ir kt.“, – į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis viešbutį atostogoms su šeima vardijo kelionių organizatoriaus „Itaka“ pardavimų vadovė Daiva Strumskienė.

Jai antrino ir „Kidy Tour“ pardavimų vadovė Kristina Prieskienytė, kuri pabrėžė, jog įmanoma suderinti visų kartu keliaujančių narių poreikius ir lūkesčius. Atostogaujant su mažamečiais ji rekomenduoja rinktis šeimoms pritaikytus viešbučius, nes juose daug dėmesio skiriama, kad visi – tiek suaugusieji, tiek vaikai – jaustųsi patogiai ir nenuobodžiautų.

„Reikėtų nepamiršti ir papildomai pasikonsultuoti ir su kelionių agentu, kuris gali suteikti detalią informaciją, pavyzdžiui, kaip viešbutyje įrengti kambariai, ar galima juose pastatyti lovelę vaikui, ar yra galimybė išsinuomoti vežimėlį ar gauti kitų reikiamų priemonių, koks maisto asortimentas pateikiamas, kokio dydžio viešbučio teritorija ir kaip ji išplanuota, kokių pramogų yra skirtingo amžiaus vaikams ir suaugusiems, koks viešbučio paplūdimys ir jūros kranto nuožulnumas, – teigė K. Prieskienytė, ir pridūrė, kad keliaujant su vaikais nereikėtų taupyti komforto sąskaita. – Svarbu nepamiršti, kad Turkijoje viešbučiai skirstomi į žvaigždutes, kurios neatitinka Europos standartų, todėl reikėtų rinktis ne mažiau 4 ar 5 žvaigždučių variantus. Jei vykstate su mažais vaikais, svarbu įvertinti, kokiu atstumu viešbutis yra nutolęs nuo oro uosto, taip pat reikėtų įvertinti atstumus iki lankytinų objektų, jei planuojate ne visą atostogų laiką leisti viešbutyje.“

Kelionių organizatoriaus „TUI Baltics“ pardavimų vadovas Renatas Umbrasas šeimoms rekomenduoja atkreipti dėmesį į viešbučiuose esančias paslaugas skirtas mažiesiems: baseinai, vandens atrakcionų parkai, vaikų klubas, animacija, vaikiškas meniu.

Atostogaujant svetur su vaikais itin svarbus ir maitinimo tipas. Kadangi dažniausiai tėvai nori bent kiek atitrūkti nuo rutinos, o vaikams užkandžiauti norisi dažnai, kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė rekomenduoja rinktis maitinimo tipą pagal programą „Viskas įskaičiuota“. Tuomet praktiškai bet kuriuo paros metu viešbutyje galima gauti maisto.

Renkantis apgyvendinimą reikėtų atkreipti dėmesį ir į artimiausią paplūdimį.

„Būna smėlio, žvyro ar akmenuotų paplūdimių. Jei paplūdimys akmenuotas, patartina įsigyti specialią avalynę maudynėms. Beje, dažniausiai prie viešbučių esančiuose paplūdimiuose įbridimas į jūrą būna itin seklus, vanduo – skaidrus, gausu jaukių įlankėlių, kuriuose vanduo itin šiltas, tad ir vaikai, ir tėvai dėl tokių maudynių jaučiasi saugiai“, – pasakojo I. Aukštuolytė.

Kainos poilsiui Turkijoje nuolat kinta

Visiems kalbintiems kelionių organizatoriams uždavėme ir vieną svarbiausių klausimų – už kokią mažiausią sumą šiuo metu galima įsigyti savaitės trukmės poilsinę kelionę Turkijoje?

„Itaka“ atstovė teigė, kad kainos poilsiui Turkijoje yra kintančios ir labai priklauso nuo kelių veiksnių: keliavimo datos (ar tai vaikų atostogų ar švenčių laikotarpis, sezono pradžios/pabaigos ar sezono įkarščio metu), konkretaus regiono ar kurorto vieta, konkretaus viešbučio, maitinimo koncepcijos, kambarių specifikos ir t.t.

„Įvardinti mažiausią kelionės kainą galima remiantis minimaliausiais keliamais kriterijais ir šiai dienai ši suma sezono pradžioje (t.y. balandžio mėnesiui) galėtų būti nuo maždaug 390 EUR asmeniui. Tačiau, kaip ir minėjau, galutinė kaina priklauso atsižvelgiant į begalę kitų sudedamųjų rodiklių“, – sakė D. Strumskienė.

„TUI Baltics“ įvardijo mažesnę sumą: „Kaina priklauso nuo kelionės laikotarpio, pasirinkto viešbučio, kambario tipo, kurorto ir kitų svarbių faktorių, tad gali būti labai įvairi. Šiuo metu pigiausia kelionė keliaujant 4 asmenų šeimai, kainuotų nuo 294 EUR asmeniui“, – teigė R. Umbrasas.

Turkija

„Kidy Tour“ pardavimų vadovė džiaugėsi, kad kiekvienais metais lietuviai atostogas stengiasi rezervuoti vis anksčiau, jau tapo įprasta užsisakyti kelionę, iki jos likus pusmečiui. Pasak ekspertės, užsisakant kelionę iš anksto, galima ir sutaupyti, ir rinktis iš daugiau tinkamų datų ir apgyvendinimo variantų.

„Šiuo metu sezono pradžiai dar galima įsigyti 5* kelionių šeimai su „viskas įskaičiuota“ paketu nuo 429 eurų suaugusiam asmeniui, sezono pabaigai kainos 5* viešbučiuose prasideda nuo 500 eurų, piko metu, pavyzdžiui, birželio mėnesį – nuo 550 eurų“, – kainas įvardijo K. Prieskienytė.

„Tez Tour“ kelionių į Turkiją kainos prasideda nuo 300 Eur. I. Aukštuolytė pastebi, kad vis daugiau poilsiautojų renkasi brangesnes keliones. „Žmonės vis labiau brangina savo poilsį, nori pasilepinti per atostogų savaitę ar dvi, tad investuoja ieškodami komforto ir keldami kartelę paslaugų kokybei“, – apie augančius keliautojų lūkesčius pasakojo bendrovės atstovė.

Turkija

Kelionių organizatorių atstovai įvardijo geriausi Turkijos viešbučius šeimoms su įvairaus amžiaus vaikais:

„Itaka“:

Roxy Luxury 5* viešbučių kompleksas
Kadikale Resort 5*
Serra Palace 5*
Felicia Village 5*

„Kidy Tour“:

„Sentido Turan Prince“
„Club Hotel Turan Prince World“„Club Grand Side“
„Club Grand Aqua“„Sunis Kumkoy“
„Sunis Elita“
„Sunis Evren Beach“
„Rixos Premium Tekirova“
„Gural Premier Tekirova“„Gural Premier Club Belek“

„Tez Tour“:

„Akka Antedon“
„Kamelya“ viešbučių tinklas
„Incekum Beach Resort Hotel“
„Delphin Deluxe Resort“ tinklo viešbučiai
„Long Beach Resort Hotel & SPA Deluxe“
„The Land of Legends Kingdom Hotel“
„Mirage Park Resort“


„TUI Baltics“:

„TUI Fun&Sun“
„TUI Magic Life“
„Pegasos“
„Eftalia“ tinklo viešbučiai


Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder