Ką paruošti iš virtos vištienos?

Jei pasakysite namiškiams "Šiandien pietums - virta višta", tikriausiai būsite nesuprasti, ypač tarp jaunųjų valgytojų. Vis dėlto vištiena (kurios dažnai nežinome kur dėti, kai išverdame sultinį) - vertingas dietinis produktas, kurį galime panaudoti labai skaniems patiekalams paruošti.

Kantonietiškai

Kantono virtuvė dažnai tapatinama su kinų virtuve. Šis receptas kilęs iš Kinijos provincijos Guangdongo. Patiekalo ypatumas tas, kad subtilus virtos vištienos skonis įgauna egzotišką poskonį, pagardinus ypatingu padažu.

Jums reikės:1 vištos, 2 žvaigždanyžių, 1 šaukšto juodųjų pipirų, 3 cm imbiero šaknies; padažui: 50 ml augalinio aliejaus (be skonio ir kvapo), 2 cm imbiero šaknies, 2 česnako skiltelių, 2 svogūno laiškų, 2 mažų aitriųjų pipirų ankščių, 1 šaukštelio druskos, pusės šaukštelio cukraus, 1 šaukšto sojos padažo.

1. Užkaiskite puodą su vandeniu, svogūnų laiškais, anyžiais, juodaisiais pipirais ir susmulkintu imbieru. Kai užvirs, dėkite vištą (vanduo turi ją semti).

Kai antrą kartą užvirs, vištą išimkite ir išpilkite iš jos vidaus vandenį atgal į puodą. Panardinkite paukštį atgal į vandenį, ir kai užvirs trečią kartą, ugnį sumažinkite iki minimumo.

Puodą uždenkite. Virkite priklausomai nuo paukščio svorio: 2 kg - maždaug 40 min., 1 kg - 25 min. Po to nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

 

2. Padažas. Aliejų supilkite į nedidelį indą ir užkaiskite (turi būti mažesnė nei vidutinė kaitra). Dėkite nuskustą ir smulkiai sutarkuotą imbierą ir kepkite jį apie 10 min.

Jei reikia, ugnį dar šiek tiek sumažinkite: kepant imbieras neturi pajuoduoti. Suberkite smulkintą česnaką, kiek vėliau - svogūną (laiškus ir roputę), aitriuosius pipirus (sėklytes išimkite) ir kepkite dar 5 min.

Galiausiai įberkite druskos, cukraus ir įpilkite sojos padažo. Nuimkite nuo ugnies ir maišykite, kol ištirps cukrus ir druska. (Tokį padažą galima laikyti šaldytuve apie dvi savaites. Prieš patiekiant reikia pašildyti.)

3. Vištą išimkite iš sultinio. Padalinkite gabalais ir sudėkite į didelę lėkštę. Apipilkite karštu padažu. Papuoškite šviežiais kalendrų lapeliais ir svogūnų laiškais.

Prancūziškai

 

Šis prancūziškas patiekalas vadinamas žiuljenu (julien) arba kokote (cocotte).

Jums reikės: 250 g virtos vištienos, pusės svogūno roputės, 1 stiklinės grietinėlės (35 proc.), 1 šaukšto miltų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, prieskonių (druskos, pipirų ir t. t.).

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepkite keptuvėje su aliejumi. Dėkite ten pat smulkintą virtą vištieną, dar pakepinkite.

2. Berkite miltų, sumaišykite. Pilkite grietinėlę. Pagardinkite prieskoniais. Kepkite dar 5 minutes nuolat pamaišydami.

3. Keptuvės turinį sudėkite į mažą metalinę keptuvėlę ar keramines formeles (galima ir į trapios tešlos krepšelius, išskobtas bulves, baklažanus etc.), 2 cm ant viršaus dėkite sutarkuoto sūrio. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsn. C ir kepkite apie 15 min.

Patiekite karštą.

Paštetas pusryčiams

 

Jums reikės: 600 g vištienos krūtinėlės, 50 ml saulėgrąžų aliejaus, 4 svogūnų ropučių, 1 morkos, 200 g graikinių riešutų, pusės šaukštelio druskos, žiupsnelio muskato riešuto miltelių, trupučio maltų juodųjų pipirų, 2 skiltelių česnako.

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite vištieną ir morką. Dėkite į elektrinį smulkintuvą kartu su riešutais ir česnaku. Įpilkite truputį sultinio. Sutrinkite. Įberkite druskos, muskato, pipirų.

2. Svogūnus pakepinkite, sudėkite į plaktuvą, viską vėl sutrinkite.

Įdaras blyneliams

 

Jums reikės: 400 g virtos vištienos, 200 g sūrio, 400 g baltų grybų, 1 svogūno roputės; blynams: 0,5 l pieno, 100 g miltų, 2 kiaušiniai, truputis druskos.

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais, sūrį sutarkuokite. Grybus pakepinkite su svogūnais. Viską sumaišykite.

2. Išsikepkite blynų ant sviestu pateptos keptuvės.

3. Į blyno vidų dėkite įdaro ir suvyniokite. Šaukite į 180 laipsn. C orkaitę ir pakaitinkite 10 min.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder