Ką būtina žinoti keliaujantiems autobusu užsienyje?

Ką būtina žinoti keliaujantiems autobusu užsienyje?

Kelionės autobusais tampa vis patogesnės. Tačiau ruošiantis ilgesniam maršrutui ir norint keliauti visapusiškai komfortabiliai, iš anksto verta tam pasiruošti. Pasak patyrusio keliautojo ir kelionių organizatoriaus „Eurolines“ vadovo tam, kad kelionės tikslą pasiekti žvaliam ir pailsėjusiam užtenka pagalvoti vos apie kelias smulkmenas.

Verta pasiruošti

Bene svarbiausias darbas, kurį reikia atlikti prieš kelionę autobusu – tinkamai supakuoti daiktus. Daiktus rekomenduojama sudėti į du krepšius. Pirmajame laikyti tokius daiktus kaip: kompiuteris, telefonas, įkroviklis, pinigai ir kiti daiktai, kurių tikrai prireiks pačios kelionės metu, o antrajame susidėti daiktus, kurių reikės pasiekus kelionės tikslą.

Tam, kad kelionė autobusu būtų poilsis ir kojoms svarbu pasirinkti tinkamą, patogią, neankštą avalynę, geriausiai lygiu padu arba žemu kulnu. Į kelionę neverta autis naujais batais. Reikia pasirūpinti, kad avalynė būtų laiko įvertinta ir patogi.

Patartina apsirengti drabužiais, kurie nesiglamžo, nevaržo judesių, “kvėpuoja” ir yra patogūs. Pasiimkite atsargines kojines. Su švariomis kojinėmis galima važiuoti be batų, tai bus kur kas maloniau ir patogiau. Galima pasiimti paprastas šlepetes, kurias autobuse galima avėti vietoj batų.

Drėgnos servetėlės padės palaikyti būtiną higieną prieš kiekvieną valgį ar einant miegoti. Pasak patyrusio keliautojo Edmundo Pavlovo, taip pat verta peržiūrėti ir atnaujinti savo kelionių vaistinėlę.

Užtikrinti didesnį komfortą padės speciali kelioninė kaklo pagalvė. Tai puikus daiktas, kuris padės išlaikyti kaklą teisingoje padėtyje bei išvengti nepatogumų. Su ja patogu tiek miegoti, tiek važiuoti dienos metu. Jaukioms akimirkoms galima pasiimti šiltesnį pledą miegui - kaukę akims bei ausų kištukus.

Pramogos autobuse keliaujant su šeima

Nepaisant to, kad kelionė autobusu suteikia galimybę grožėtis gamta, stebėti pravažiuojamų miestų architektūrą, galima pagalvoti ir apie papildomas pramogas.

E. Pavlovas pasakojo, kad autobusuose įdiegtuose media centruose šiuo metu galima rasti filmų ir muzikos, kuria gali pasimėgauti tiek kartu keliaujančios šeimos, tiek jaunimas. Veiksmo filmų žanras, šiuo metu yra vienas populiariausių pasirinkimų. Tačiau populiariausių tarpe galima rasti ir animacinių filmų, kuriuos kelionėse dažniausiai renkasi šeimos, nes patinka ir tėvams, ir vaikams“, – teigė E. Pavlovas, pridurdamas jog taip kelionė autobusu tikrai neprailgs. Autobuse veikia bevielis internetas bei elektros lizdai, kuriuose galima pasikrauti savo išmaniuosius įrenginius.

“Keliaujant su vaikais, galima sugalvoti ir smagių edukacinių žaidimų. Tai puikus metas, kada visą dėmesį galima skirti savo mažiesiems”, - pasakojo E. Pavlovas primindamas, jog šeimos bilietui yra taikomos nuolaidos iki 40 proc.. Kelionių metu maždaug kas keturias valandas daroma 15-20 minučių pertrauka. Dažnose sustojimo vietose yra įrengtos vaikų žaidimų aikštelės.

“Smagu, kad autobusuose matome vis daugiau žmonių keliaujančių su visa šeima”, - džiaugėsi „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas bei linkėjo visiems gražių įspūdžių lankant neatrastus kraštus.

Kaip išlikti žvaliems

Norint jaustis žvaliai, kelionės metu būtina vartoti pakankamai vandens. Šiuolaikiniuose autobusuose veikia WC, kuriuo galima naudotis visos kelionės metu.

Su savimi rekomenduojama turėti lengvų užkandžių: riešutų, šviežių arba džiovintų vaisių ar saldžių užkandžių – kurie suteiks energijos, ir leis išlikti žvaliems ir nepavargusiems.

„Kelionės metu rekomenduojama pramankštinti ir pratempti kūną. Autobusui sustojus galima išlipti, pasivaikščioti, padaryti tempimo pratimus. Tai suaktyvina kraujotaką ir pakelia nuotaiką“, - patarė patyręs keliautojas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder