Jaunyste trykštančios vyšnios

Jaunyste trykštančios vyšnios

Skaitytojų pageidavimu „Vakaro žinios“ rašys apie sodo ir daržo gėrybes, darbus, kuriuos reikia spėti nuveikti per trumpą šiltąjį sezoną. Taip pat aprašysime ne tik jau seniai žinomus, galbūt pamirštus receptus, supažindinsime su kaimyninių šalių gastronominiais pasiekimais ir maisto kultūra. Šįkart keliausime į sodą, kur medžiai linksta nuo raudonio pritvinkusių vyšnių.

Ką tik nuskinta uoga, prisigėrusi vitaminų, labai tiks per visus metus nualintiems organizmams. Vyšnia dėl maistinių medžiagų gausos dar vadinama prabangiąja uoga.

Vyšnias senovėje vadindavo jaunystės eliksyru. Ir visai pelnytai. Jose esantys antioksidantų junginiai žmogaus organizme kovoja su senėjimo procesais, neurologiniais procesais, užkerta kelią diabeto formavimuisi, net vėžiui. O jeigu jums pakliuvo rūgšti vyšnia, džiūgauti turėtumėte dar labiau. Mat jose užsikaupę daugybė polifenolinių antioksidantų, kurie iš organizmo iššluoja laisvuosius radikalus ir aktyviąsias deguonies formas.

Deja, vyšnios pas mus, Lietuvoje, neraudonuoja ištisus metus, todėl dar senovėje šeimininkės stengdavosi šių uogų užsikonservuoti visai žiemai.

O jei neturite laiko, bet norite paragauti šviežios vyšnių uogienės, apsilankykite Vyšnių festivalyje Žagarėje, kur dar šiandien ir ryt uogiene bus dalijamasi.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder