Dienos receptas

Dienos receptas

„Ne­su daž­na vieš­nia vir­tu­vė­je. Gy­ve­ni­mo rit­mas toks, kad daž­niau­siai ten­ka val­gy­ti mai­ti­ni­mo įstai­go­se“, – sa­kė Rie­ta­vo kul­tū­ros cent­ro di­rek­to­rė Bi­ru­tė GEDMINAITĖ. Jai labiau­siai pa­tin­ka tra­di­ci­niai lie­tu­viš­ki pa­tie­ka­lai. Ne­se­niai at­ra­do ir nau­ją gar­dė­sį. Tai – fo­li­jo­je kep­ta la­ši­ša. Pa­tie­ka­las ne tik la­bai ska­nus, bet ir leng­vai pa­ruo­šia­mas.

Rei­kės: la­ši­šos fi­lė, drus­kos, juo­dų­jų pi­pi­rų, roz­ma­ri­nų, čes­na­ko (ne­bū­ti­nai), alie­jaus bei grie­ži­nė­lio cit­ri­nos.

No­ri­mą kie­kį la­ši­šos fi­lė nu­plau­ti po šal­tu van­de­niu, nu­sau­sin­ti ir api­bars­ty­ti drus­ka. Po to dė­ti ant fo­li­jos, api­bars­ty­ti juo­dai­siais pi­pi­rais, roz­ma­ri­nais. Ga­li­ma įber­ti su­smul­kin­to čes­na­ko, o ta­da ap­šlaks­ty­ti alie­ju­mi, įdė­ti grie­ži­nė­lį cit­ri­nos, su­vy­nio­ti ir pa­šau­ti į iki 200 laips­nių įkai­tin­tą or­kai­tę. Kep­ti apie 20 mi­nu­čių.

Kol ke­pa la­ši­ša, puo­de iš­si­vir­ti ry­žių. Žu­vį ga­li­ma pa­tiek­ti kar­tu su mėgs­ta­mo­mis daržovė­mis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder