Darbinis arklys: kaip moteriai sumažinti naštą, kurią ji velka?

Darbinis arklys: kaip moteriai sumažinti naštą, kurią ji velka?

Šiandien tokių moterų, kurios velka ant savo kupros nepakeliamą naštą, atsiranda vis daugiau ir daugiau. Regis, šalia yra vyras, todėl galėtų atsipalaiduoti, atsikvėpti. Bet taip nėra, jos toliau rūpinasi viskuo, dirba visus darbus ir nuolat skundžiasi, kad gyventi per sunku, kad jų vyrai niekam tikę, nieko nesugeba. Kas viską padarys, jeigu ne jos. Joms sunkus sustoti, liautis viską kontroliuoti.

Jeigu tokia moteris užsibrėžtų sau tikslą pakeisti savo gyvenimą ir tapti laiminga, tai ji, tinkamai pasistengusi, galėtų tą padaryti. Kaip liautis vilkti ant savo pečių per didelę naštą? Ką šiuo klausimu pataria psichologai?

Pirmiausia reikia suvokti tokio reiškinio priežastis, kodėl trapi, silpna dailiosios lyties atstovė virsta „darbiniu arkliu“. Manote, dėl to kaltas jos tvirtas, vyriškas charakteris? Visai ne. Tokias moteris išauklėja gyvenimas.

Kodėl silpna moteris įgauna vyriškos stiprybės?

Kaip visada priežasčių paieškas reikia pradėti nuo vaikystės. Tikriausiai tokia moteris turėjo motiną, kuri elgėsi taip pat: vilko pati visą naštą, dirbo darbe, augino vaikus, prižiūrėjo namus ir šeimą, viena atlikdavo visus moteriškus ir vyriškus darbus, tvarkė finansinius reikalus. O jos vyras buvo inertiškas ir be jokios iniciatyvos, parazitiškai naudojosi žmonos triūso rezultatais. Tokiu atveju moteris paprasčiausiai kartoja savo gininės scenarijų, nesąmoningai atkurdama tai, ką matydavo nuo ankstyvos vaikystės.

Ką daryti tokiu atveju?

Moteriai reikėtų priimti savo tėvus tokius, kokie jie yra ir nekaltinti jų, o pačiai suformuoti teisingą vyro ir moters elgsenos standartą. Vyras – stiprus, atsakingas ir ryžtingas. Moteris – švelni, trapi ir išmintinga. Tada bus galima pradėti sąmoningai ir nuosekliai siekti santykių idealo.

Kita priežastis, kodėl moteris prisiima sau visas problemas, yra nepasitikėjimas vyrais. Netinkamos nuostatos gali būti perduodamos nuo ankstyvos vaikystės ir atsirasti vėliau, po nesėkmingos santykių su priešingos lyties atstovais patirties.

Paprastai tokios moterys būna įsitikinusios, kad visi vyrai yra menkystos, lepšiai ir bevaliai, kuriems negalima nieko patikėti, nes jie nieko dorai padaryti negali. Žinoma, tokia moteris gali suvokti, kad kažkur yra ir normalių vyrų, bet ne jos aplinkoje. Todėl savais negalima pasitikėti, per daug pavojinga.

Ką daryti tokiu atveju?

Tokiai moteriai patartina peržiūrėti savo neigiamas nuostatas ir pakeisti jas teigiamomis. Reikia suformuluoti garsiai arba užrašyti kiekvieną mintį, kiekvieną teiginį, kuris ateina į galvą, kai ji mąsto apie vyrus, ir šalia užrašyti naują, teisingą tvirtinimą.

Pavyzdžiui, jeigu moteris užrašė: „Visi vyrai yra neatsakingi ir nerimti“, tai šį tvirtinimą reikėtų pakeisti: „Visi vyrai – atsakingi ir rimti“. „Aš negaliu pasitikėti vyrais“ – „Aš lengvai pasitikiu vyrais“. „Vyrai nesugeba priimti sprendimo ir uždirbti pinigų“ – „Mano aplinkos vyrai sugeba priimti sprendimus, būti atsakingi ir uždirbti daug pinigų“.

Tokiu būdu reikia peržiūrėti ir pakeisti kiekvieną neigiamą nuostatą, kuri glūdi jos pasąmonėje.

Dar viena priežastis, kodėl moteris gali virsta darbiniu arkliu, yra moteriškos energijos trūkumas. Dėl to jai sunku būti silpai ir elgtis moteriškai.

Ką daryti tokiu atveju?

Tokiai moteriai pirmiausiai reikia papildyti savo moteriškos energijos atsargas: leisti sau kuo daugiau ilsėtis, atsipalaiduoti, mėgautis gyvenimo malonumais. Pamiršti problemas ir tai, kad jas būtina spręsti. Išgirsti savo „vidinio vaiko“ balsą ir duoti jam tai, ko jis troško daug metų. Ir tik tada bus galima pradėti keisti savo elgseną. Juk permainoms reikia resursų, o kai moteris triūsia iki išsekimo, iš kur ji gali paimti jėgų, kad ką nors pakeistų savo gyvenime?

Svarbiausia suprasti, kad mes pačios kuriame savo pasaulį. Jeigu matysite jame tik silpnus vyrus, jums teks būti stipriai ir prisiimti visą naštą, kad išgyventumėte. Jeigu į savo pasaulį pakviesite stiprių , atsakingų, ryžtingų vyrų, tai galėsite pagaliau atsipalaiduoti ir atsikvėpti. Galėsite leisti sau būti silpna ir trapia moterimi.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder