Bilas Geitsas atskleidžia patarimą, kurį būtų davęs sau paauglystėje

Bilas Geitsas atskleidžia patarimą, kurį būtų davęs sau paauglystėje

"Microsoft" įkūrėjas Bilas Geitsas (Bill Gates) atskleidžia, jog sau jaunystėje būtų pataręs, kad sumanumas nėra svarbiausias dalykas gyvenime, rašo independent.co.uk.

Milijardierius, kuris metė studijas universitete, kad sukurtų "Windows" programinę įrangą, sukėlusią revoliuciją IT pasaulyje, teigė, jog intelektas nėra toks „vienmatis“ kaip kažkada manė.

Turtingiausias pasaulio žmogus šiomis mintimis dalinosi "Reddit" tinklalapio sesijoje „Klausk – atsakysiu“.

„Paaiškinčiau, kad sumanumas nėra toks vienmatis ir ne toks svarbus kaip maniau anksčiau,“ – atsakydamas į klausimą apie patarimą, kurį duotų sau devyniolikamečiui, kalbėjo jis.

„Pasakyčiau, kad prieš tau sulaukiant keturiasdešimties, galėtum ištyrinėti besivystantį pasaulį. Tada aš neturėjau labai gerų socialinių įgūdžių, tačiau nesu tikras, ar yra koks patarimas, kuris tai ištaisytų – galbūt aš tiesiog turėjau toks būti, kad suaugčiau.“ – savo pastebėjimais dalinosi B. Geitsas.

Jaunasis B. Geitsas pasiekė akademinių aukštumų savo privačioje mokykloje Sietle, surinkęs beveik tobulą kiekį taškų SAT egzamine (1590 iš 1600 galimų) ir laimėjęs vietą Harvardo universitete.

Jis įstojo studijuoti teisę Ivy League koledže, tačiau kaip ir daugelis jaunų žmonių nežinojo ką nori daryti gyvenime ir, prieš metant studijas 1975 metais, didžiąją savo laiko universitete dalį praleido prie kompiuterio.

Paklaustas koks jo sėkmės matas, B. Geitsas, kuris vertas daugiau nei 60 milijardų svarų, kalbėjo apie kitą turtingą verslininką.

„Varenas Bafetas (Warren Buffet) visada sakydavo, jog šis matas yra susijęs su tuo, ar tavo artimieji yra laimingi ir ar jie tave myli. Taip pat malonu jausti, kad padarei ką nors svarbaus – išradai kažką naujo, užauginai vaikus ar padėjai žmonėms, kuriems to reikia.“ – kalbėjo B. Geitsas.

Paklaustas, kas, jo nuomone, yra didžiausias jo pasiekimas, jis įvardijo Windows, tačiau tikisi, jog jo humanitarinė veikla Bilo ir Melindos Geitsų fonde taps tokia pat reikšminga, kaip ir jo programinė įranga.

„Nors fondo veikla yra daug žadanti ir per ateinančius dešimtmečius taps didžiu reiškiniu, aš vis dar manau, jog galimybė būti programinės įrangos revoliucijos, kuri suteikė galią žmonėms, dalimi buvo reikšmingiausia, ką man teko nuveikti.“

„Šiuo metu, mano dėmesys skirtas sėkmingam poliomielito išnaikinimui – tai būtų nuostabu, jei tik mums pavyktų – taip gerai, kaip pristatyti net ir patį geriausią programinės įrangos produktą.“ – kalbėjo B. Geitsas.

Kalbant apie IT vaidmenį visuomenėje, verslininkas laukia tos dienos, kai kompiuteriai galės „skaityti ir suprasti informaciją taip, kaip tai daro žmonės“.

„Šioje srityje įdedama daug darbo – Google, Microsoft, Facebook, Academia dirba šia linkme. Šiuo metu kompiuteriai nemoka išreikšti savo žinių, todėl negali skaityti ar laikyti testo.“

Paklaustas, kur mato save po penkiolikos metų, 61-erių metų trijų vaikų tėvas sako, jog tikisi tapti seneliu, tačiau neatsakinėja į klausimus apie tai, ar jis kada susimąstytų balotiruotis į JAV prezidento postą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder