Baltas virtuvės interjeras gali būti praktiškas?

Baltas virtuvės interjeras gali būti praktiškas?

Mąstote apie namų atnaujinimą? Tuomet tikriausiai galvojate, kokias interjero spalvas pasirinkti. Vienas dažnesnių klausimų ketinant remontuoti virtuvę – baltos spalvos naudojimas.

Tai gražu, suteikia erdvumo įspūdį ar visgi pernelyg nepraktiška?

Dėmesio vertas variantas?

Nuomonių gali būti visiškai skirtingų, tačiau kiekvienas dizaineris pasakytų, jog tikrai įmanoma sukurti gražų baltą interjerą, kuris kartu nestokotų ir praktiškumo. Šviesios spalvos paprastai kur kas pagyvina nedideles patalpas, suteikia joms erdvumo ir, žinoma, šviesumo.

Sykiu atsiranda ir lengvumo įspūdis, kuris tikrai patiks vertinantiems neužgožtą, gal netgi minimalistinį interjerą. Jei iš profesionalaus dizainerio išgirsite, kad balta spalva = didesnė erdvė, nenustebkite. Profesionalai žino, ką kalba.

Argumentas, kodėl ieškoma kitų spalvų variantų, neretai siejamas su švarumu. T. y. manoma, kad labai šviesią erdvę bus sudėtinga prižiūrėti. Tačiau svarbu paminėti, kad baldai gaminami „ne ant juoko“.

Virtuvės baldų paviršiai nesunkiai valomi, nes gamyboje naudojamos tokios medžiagos, kurios orientuotos į visapusišką praktiškumą. Be to, savo namus tvarkome visi, nepriklausomai nuo sienų ar grindų spalvos.

Mitus dėl „nepraktiškumo“ išsklaido ir... garų surinktuvas. Be šio įrenginio patalpa prigaruotų, ilgainiui sienos apliptų riebalais. Tačiau kai gamindami maistą įjungiate gartraukį, galite nesijaudinti.

Tad ar galima teigti, jog siekiant erdvumo verta rinktis šviesias spalvas, o tarp jų ir grynai baltą? Toks variantas išties galimas ir dažnais atvejais labai estetiškas. Jei kambarys buvo tamsokas ir remontuojant nuspręsta gerokai šviesinti, rezultatas turėtų nustebinti. Tai puikiai iliustruoja ir pavyzdžiai – nuotraukos, kurių internete apstu ir kurios atskleidžia dizainerių profesionalumą (o kartu ir baldų gamintojų fantaziją).

Beje, balta šauniai derinama ir su kitomis spalvomis. Pavyzdžiui, baltos spintelės su šviesiai ar tamsiai rudomis (ar pilkomis) detalėmis. Pasiūla ypač plati, telieka išsirinkti...

Namų erdvę atnaujiname sau

Dėl skonio nesiginčijama – šis posakis tinka daug kur, o ypač kalbant apie interjerą. Visuomet svarbu žinoti, kad namų erdvę atnaujiname sau, todėl patiems turi būti gražu ir patogu. Žinoma, specialisto konsultacija ne tik nepamaišo, bet ir padeda viską sudėlioti į savas vietas.

Taip pat ir dėl spalvų pasirinkimo: apžvelgus pliusus ir minusus tampa lengviau nuspręsti, kokias gi spinteles užsisakyti, kaip dažyti sienas ir pan.

O jeigu ieškote naujų baldų virtuvei ar kitam kambariui, apsilankykite https://www.baldusale.lt/ ir įsitikinkite plačiu asortimentu bei dėmesio vertu gaminių dizainu.

ir įsitikinkite plačiu asortimentu bei dėmesio vertu gaminių dizainu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder